Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

24,5 miljoen euro verlies voor Vitesse


27 januari 2014 - Vitesse heeft over het seizoen 2012-2013 een nettoverlies geleden van 24,5 miljoen euro. De uitgaande transfers van Wilfried Bony (Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea) vielen buiten de verslagperiode en zijn daarmee nog niet zichtbaar. Wel moet Vitesse nadrukkelijk de regels van Financial Fair Play in de gaten houden.

In een periode van drie jaar mag een club volgens het Financial Fair Play stelsel van de UEFA een tekort van maximaal 45 miljoen opbouwen mits dit middels agiostortingen gedekt wordt. Voor Vitesse is er na afschrijvingen en kosten over de periode 2011-2012 en 2012-2013 een nettoverlies ontstaan van 43 miljoen euro.

Vitesse heeft nu de opdracht het verschil tussen inkomsten en uitgaven in stappen te verkleinen. Algemeen directeur van Vitesse, Joost de Wit, op de website van zijn club: "De clubleiding heeft er alle vertrouwen in dat wij hierin slagen. Bij mijn komst in mei 2013 kreeg ik de opdracht mee me te richten op het creëren van organisatorische basisvoorwaarden om de ontwikkeling naar de top in alle relevante geledingen binnen de club voort te zetten. Ik kijk daarbij nadrukkelijk naar de lange termijn. Samen met de directie en het managementteam werken we aan een fundament dat bestaat uit een topsportcultuur van trots en betrokkenheid waarbij een ieder zichzelf permanent wil verbeteren. Daarbij hoort een gezonde financiële balans en een clubcultuur van saamhorigheid."

De Wit vervolgt: "In de voetbalwereld moet er, net zoals in de zakenwereld, eerst geïnvesteerd worden voordat er succes geboekt kan worden. Maar de club kan daarmee niet zo doorgaan. Dat betekent dat we stap voor stap werken aan het beheersen van de kosten en vergroten van de inkomsten. De verkoop van twee spelers in de zomer van 2013, na de verslagperiode van het financieel verslag, verbetert het netto resultaat voor het lopende jaar aanzienlijk. De afgelopen jaren is er met name geïnvesteerd in de spelersgroep en het bouwen van een moderne trainingsaccommodatie. De basis voor het huidige succes van Vitesse bestaat uit een sterke spelersgroep en technische staf. Het succes voor de toekomst ligt in het verkleinen van de ontstane afstand tussen de A-selectie en de hoogste opleidingselftallen. Dit doen we door te investeren in de Vitesse Voetbal Academie, scouting, continuïteit en een identiteit die aansluit bij de algemene visie van voetbal opleidend Nederland. Parallel hieraan blijven we investeren in het professionaliseren en ontwikkelen van de commerciële organisatie. Het doel is de inkomsten uit ticketing, sponsoring, media en merchandising te optimaliseren. In de ontwikkeling van een moderne en consistente bedrijfscultuur is continuïteit noodzakelijk om de club ook op lange termijn competitief te houden."

De Wit: "Wij prijzen ons gelukkig met onze investeerder Alexander Chigirinskiy. Hij heeft vanwege het voetbal voor Vitesse gekozen: onze reputatie als opleider, onze cultuur, traditie en geschiedenis en de aantrekkelijkheid van het Nederlands voetbal. Hij biedt ons financiële slagkracht om te blijven bouwen aan de club. Ook onze band met Chelsea is bijzonder, zeker binnen het Nederlands voetbal, en dat koesteren wij. Met deze structuur, die prima past bij de moderne ontwikkelingen in het internationale voetbal, staat de club er voor de toekomst goed voor."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!