Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten vertrekt na dit seizoen uit Friesland


29 januari 2014 - Marco van Basten heeft de clubleiding van SC Heerenveen laten weten dat hij zijn aflopende verbintenis in Friesland niet zal verlengen. Van Basten is in het Abe Lenstra Stadion bezig aan zijn tweede seizoen maar heeft niet het juiste gevoel voor een langer dienstverband.

Aanvankelijk leek San Marco wel gecharmeerd van een langer verblijf in Friesland om vervolgens weer de boot af te houden. Maandenlang werd er vanuit SC Heerenveen getracht Van Basten toch te verleiden tot een langer verblijf maar nu geeft de voormalig bondscoach iedereen duidelijkheid.

Marco van Basten eindigde in zijn eerste seizoen bij SC Heerenveen op een knappe achtste plaats. In de zomer voorafgaand aan zijn komst was immers de complete voorhoede (Assaidi, Dost en Narsingh) vertrokken terwijl er nauwelijks geld was voor versterking. Dit seizoen staat SC Heerenveen op een vijfde plaats.

Eerder was Van Basten jeugdcoach van Ajax, vier jaar lang bondscoach van het Nederlands Elftal om vervolgens een seizoen Ajax te coach. Na een pauze van drie jaar besloot hij in 2012 zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen bij SC Heerenveen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!