Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Gunstige loting voor Oranje


23 februari 2014 - Nederland mag tevreden zijn met de loting voor de kwalificatiereeks richting het EK van 2016 in Frankrijk. Als er niet al te veel gebeurt mag Oranje zich al rustig gaan opmaken voor het Europees Kampioenschap.

De nummers 1 en 2 van ieder poule gaan immers door. Terwijl de acht beste nummers 3 ook nog eens gaan strijden om de laatste vier plaatsen. Gelet op de FIFA-ranking is Tsjechië de sterkste tegenstander, de ploeg is terug te vinden op een 31ste plaats. Oranje had het ook slechter kunnen treffen met bijvoorbeeld België, Servië of Zwitserland.

Naast Tsjechie valt ook de naam van Turkije op. De Turken kent Oranje nog van de WK-kwalificatiereeks waar het twee keer eenvoudig van wist te winnen. Kazachstan, IJsland en Letland lijken niet de landen te worden waar Oranje van wakker moet liggen. Van onderschatting mag geen sprake zijn maar de kwaliteit moet in deze wedstrijden duidelijk het verschil gaan maken.

Poule A: Nederland, Kazachstan, IJsland, Letland, Turkije, Tsjechië

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!