Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Utrecht licht optie in contract Bulthuis


31 maart 2014 - Dave Bulthuis blijft aan FC Utrecht verbonden. De Domstedelingen hebben de optie in zijn contract gelicht en hierdoor ligt de verdediger nog tot de zomer van 2016 vast. Elf andere spelers kregen van FC Utrecht een formele ontslagbrief.

"Dave is een speler die met zijn spel getypeerd kan worden als een echte FC Utrecht-speler", zegt manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff op FCUtrecht.nl. "Hij levert veel strijd en schuwt het niet om duels te spelen. Bovendien ontwikkelt hij zich als voetballer nog iedere dag. Daarnaast manifesteert hij zich steeds meer als een coachende speler en laat hij zich zien en horen in de kleedkamer. Een sfeermaker die goed in de groep past."

Bulthuis: "FC Utrecht is een fantastische club, met geweldige supporters. Natuurlijk speel ik graag bij deze club. Ik heb hier de kans gekregen om profvoetballer te worden. Het eerste doel is nu om dit seizoen op een goede manier af te sluiten, zodat we komend seizoen weer stappen kunnen gaan maken. Veel verder kijk ik nog niet vooruit, dat is voor later."

De grootste namen waarvan de contracten zijn opgezegd zijn wel die van Jacob Mulenga en Cedric van der Gun. FC Utrecht moest formeel voor 1 april uitsluitsel geven. De club gaat nog in gesprek om onder andere voorwaarden het tweetal te behouden. Jongelingen Jordi Balk en Paul van der Helm mogen hopen op een langer verblijf. Voor Bob Schepers, Esmat Shanwary en Soufian Moro is geen toekomst meer.

FC Utrecht bereikte met FC Twente wel een akkoord over een langer verblijf van de 27-jarige Willem Janssen. De middenvelder, momenteel geblesseerd, maakt deze zomer een defintiieve overstap naar Utrecht. Janssen tekende een contract tot de zomer van 2018.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!