Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten verruilt Friesland voor Alkmaar


18 april 2014 - Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ. Er is een mondeling akkoord over een tweejarige verbintenis. Van Basten volgt in Alkmaar Dick Advocaat op die graag weer een buitenlandse uitdaging wil aangaan.

Van Basten besloot juist eerder zijn aflopende verbintenis bij SC Heerenveen niet te verlengen. De voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal gaf daarbij direct aan dat hij graag in de Eredivisie actief wilde blijven. Een buitenlands dienstverband werd uitgesloten. AZ biedt Van Basten nu de kans om in de Eredivisie te blijven.

De overgang van Van Basten van SC Heerenveen naar AZ brengt hem in een mooi lijsjte van AZ-coaches. Zijn voorgangers Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gertjan Verbeek en Dick Advocaat verdienden allemaal reeds hun sporen. AZ kiest met Van Basten opnieuw voor een trainer met naam.

'AZ is een goede club, met een stevige organisatie die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een stabiele factor in de topzes in Nederland', aldus Van Basten tegenover de NOS. 'Nadat ik had aangegeven bij Heerenveen te stoppen aan het eind van het seizoen, bleef het lang stil. Maar toen AZ deze week belde, waren we er redelijk snel uit. Het ziet er goed uit, het gevoel is goed bij mij. Vandaar nu deze samenwerking.'

Saillant detail is dat SC Heerenveen samen met AZ strijdt om een ticket voor Europees voetbal. Beide teams ontmoeten elkaar vermoedelijk in de playoffs.

Van Basten was eerder trainer van Ajax en bondscoach van het Nederlands Elftal. Van Basten was actief op WK in 2006 en Euro 2008.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!