Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sparta dompelt Nijmegen in rouw


11 mei 2014 - NEC is na Roda JC de tweede degradant uit de Eredivisie. NEC kon de eerder opgelopen achterstand (1-0 verlies) tegen Sparta vandaag op de eigen Goffert niet ongedaan maken. Sterker nog, het ging met 1-3 onderuit.

Al voor rust was het in Nijemgen beslist. Sparta had toen al een comfortabele 0-3 voorsprong in handen. Van Hout ('4), Mahi ('27) en Nieuwendaal ('42) tekenden voor de treffers. Hierdoor wist NEC dat het in de tweede helft maar liefst vijf keer moest scoren om het Eredivisieschap alsnog veilig te stellen.

NEC kwam na 66 minuten spelen via Ryan Koolwijk nog wel tot 1-3 maar verder kwam het niet. NEC daalt zodoende na ruim twintig jaar voetbal in de Eredivisie af naar de Jupiler League. Een uittocht van spelers lijkt aanstaande. Tegelijkertijd maakt Sparta Rotterdam zich op voor twee duels tegen streekgenoot FC Dordrecht. De inzet is promotie naar de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!