Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Versterking voor SC Heerenveen


2 juni 2014 - Versterking voor SC Heerenveen. De Friezen nemen Jordy Buijs transfervrij over van NAC Breda. In Noord-Brabant had de 25-jarige Buijs een aflopende verbintenis, in Friesland lag voor hem een tweejarig contract klaar.

De voormalig jeugdspeler van Feyenoord maakte zijn eerste stappen in een eerste elftal bij De Graafschap. Na vijf seizoenen op de Vijverberg stapte hij over naar NAC Breda. Inmiddels staat de teller op 158 competitieduels en 22 treffers. SC Heerenveen stelt dat Buijs zowel uit de voeten kan in de verdediging als ook op het middenveld.

Vermoedelijk zal ook Morten Thorsby snel bij SC Heerenveen aansluit. Thorsby is een achttienjarige verdediger uit Noorwegen. SC Heerenveen is bereid maar liefst 500.000 euro voor het talent neer te tellen. Technisch manager Hans Vonk in gesprek met de Leeuwarder Courant: "Het zou me niet verbazen als hij zich heel snel aanpast aan de Eredivisie. Hij heeft een ongelooflijk spelinzicht, oog voor de bal en de positie."

Bij Buijs en Thorsby blijft het voorlopig. SC Heerenveen zal eerst zelf moeten verkopen om nieuwe spelers te kunnen aantrekken. "Voorlopig laten we het hierbij, tenzij er jongens weggaan. We zullen nu moeten verkopen om te kunnen kopen", aldus Vonk. Alfred Finnbogason staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Griekse topclub terwijl Hakim Ziyech de voorkeur geeft aan FC Twente boven de traditionele top drie.

SC Heerenveen zal geen vervanger aantrekken Rajiv van La Parra. De buitenspeler wenst zijn aflopende contract niet te verlengen. Yanic Wildschut, die het afgelopen seizoen door Heerenveen werd verhuurd aan ADO Den Haag, zal die opengevallen positie moeten invullen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!