Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fred Rutten: 'Depay is bijzonder talent'


21 juni 2014 - Een transfersom die in de buurt komt van Kevin Strootman (20 miljoen euro), de Nederlandse Cristiano Ronald. Media komen superlatieven tekort voor Memphis Depay. De aanvaller van PSV maakte eerder deze week indruk tegen Australie met een goal en een assist.

"Als Memphis één ding niet heeft, dan is het plankenkoorts. Dat komt gewoon niet in zijn woordenboek voor. Hij is altijd honderd procent overtuigd geweest van zijn kwaliteiten", zegt zijn oud-trainer Fred Rutten, die de aanvaller liet debuteren bij PSV, citeert De Telegraaf uit een minidocumentaire van sponsor Adidas. "Dat is een bijzonder talent dat hij van moeder natuur heeft meegekregen."

Voor sommige grote talenten stel je een speciaal traject op met extra begeleiding", aldus Rutten. "Bij Memphis hebben Erik ten Hag (oud-assistent-trainer PSV, red.), zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior en zijn coach Joost Leenders daar een grote rol in gespeeld." Al vanaf Depay's twaalfde is ;ifecoach Leenders bezig geweest hem intensief te begeleiden en daarmee te behouden voor allerlei valkuilen richting de top.

Rutten: "Memphis heeft een geweldige inborst. Hij is een jongen met een heel goed hart. Maar hij heeft wel moeten leren dat voetbal een vak is en dat je het ook zo moet beleven. Ik ben eens met hem gaan zitten en toen heb ik een metafoor gebruikt. Ik heb gezegd: 'stel je eens voor, je bent op bezoek geweest bij je moeder en gaat met de trein terug van Rotterdam naar Eindhoven. Normaal doe je daar een uur over. Maar als je op elk station onderweg uitstapt dan duurt de reis veel langer. Zo is het ook met voetbal. Er is een rechte lijn naar het eerste elftal, maar als je telkens links of rechts afslaat dan duurt het veel langer voor je PSV 1 bereikt'."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!