Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sergio Padt trekt naar FC Groningen


24 juni 2014 - FC Groningen heeft in Sergio Padt een opvolger gevonden van de naar KRC Genk vertrokken Marco Bizot. Padt komt over van het Belgische AA Gent. De 24-jarige keeper stond drie seizoenen onder contract in Gent. Eerder kwam hij uit voor de jeugd van Ajax en het eerste elftal van Go Ahead Eagles.

Gisteren werd de 1,5 miljoen euro kostende transfer van Marco Bizot naar het Belgische KRC Genk afgerond. FC Groningen kon vervolgens ook zelf acteren en handelde snel door Sergio Padt bij AA Gent los te weken. Na een uitstekend begin in Gent raakte Padt een half jaar geleden zijn basisplats kwijt.

Padt op de website van FC Groningen: "In de winterstop verloor ik bij Gent om onduidelijke redenen mijn basisplaats. De toenmalige trainer was niet een man waar je naar binnenstapte om op zijn kantoor tekst en uitleg te vragen. Ik heb me als een professional opgesteld en ben gewoon mijn ding blijven doen: hard trainen en laten zien dat ik er klaar voor zou zijn als er weer een beroep op mij gedaan zou worden."

Ondanks zijn rol op het tweede plan mocht Padt aanvankelijk niet weg bij Gent. "Ik had nog een één jaar doorlopend contract in Gent. De club was bereid overal in mee te denken, zoals tijdelijke verhuur en verlenging van het contract. Bijna alles was bespreekbaar als ik maar eigendom van Gent zou blijven. Ik wilde echter niet het risico lopen dat ik weer een seizoen op de bank terecht zou komen. Op mijn leeftijd is het van groot belang wekelijks te spelen en ervaring op te doen om me verder te kunnen ontwikkelen."

Padt vervolgt: "Er was meer belangstelling van andere clubs, maar nadat FC Groningen Marco Bizot zag vertrekken, hebben ze heel snel en slagvaardig gehandeld. Ik had eigenlijk direct een goed gevoel toen FC Groningen zich meldde. De club is van oudsher een echte volksclub, speelt in een prachtig stadion en heeft een uitstekende selectie staan, die bovendien Europees voetbal gaat spelen. Het is dan ook een kans, die ik met beide handen wil aangrijpen."

In Groningen lag voor de 24-jarige Padt een driejarig contract klaar.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!