Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Finnbogason: 'Dankzij Heerenveen'


8 juli 2014 - Alfred Finnbogason vertrok vorige week bij SCHeerenveen. Het Spaanse Real Sociedad betaalde 8 miljoen euro voor de IJslandse goaltjesdief. Het is de zoveelste spits die SC Heerenveen verlaat voor een Europese topcompetitie.

"De Spaanse competitie is natuurlijk fantastisch", aldus Finnbogason in gesprek met Voetbal International. "Ik speel straks bij een warme familieclub tegen de beste voetballers van de wereld. Het zal zeer zwaar zijn en spannend worden, maar ook heel erg aantrekkelijk. Bang ben ik niet. Misschien heb ik even wat tijd nodig me aan te passen, maar ik durf het niveau zeker aan."

"Het scheelt enorm dat de club heel veel vertrouwen in me heeft. Ze betalen niet elk seizoen meer dan vijf miljoen voor een speler, hebben me veel zien spelen en weten wat ik nodig heb om te renderen. Het technische aspect is erg belangrijk voor me, hoewel ik in Heerenveen heb bewezen dat ik niet alleen in een 4-4-2-systeem kan spelen, maar ook in 4-3-3."

"Ik ben blij dat ik deze stap dankzij Heerenveen kan maken. Ik kwam als helemaal niemand naar Nederland en ga weg als de topscorer van de Eredivisie."

De 25-jarige international van IJsland speelde twee seizoenen in Friesland. In het afgelopen seizoen scoorde hij 29 keer in 32 duels.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!