Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Maxwell voetballer van het jaar


23 augustus 2004 - Zoals verwacht werd Maxwell Scherer Cabelino Andrade vanavond onderscheiden door zijn collegavoetballers als 'Voetballer van het Jaar'. Op het VVCS gala won Co Adriaanse prijs van beste coach, Heitinga voor talent van het jaar, Babos voor beste keeper en Klaas-Jan Huntelaar de prijs van beste speler van de Gouden Gids Divisie. SC Heerenveen is de club van het jaar.


Maxwell stak afgelopen seizoen met kop en schouders boven de rest in Nederland uit. Insiders hadden dan ook verwacht dat de speler de prijs eenvoudig zou binnenhalen. Collega-voetballers bepaalden de winnaars op het VVCS gala, dan wint een sympathieke Braziliaan die ook nog eens heel goed kan voetballen.

Ook de Coach van het Jaar is geen verrassing. Co Adriaanse kwam, zag en overwon afgelopen seizoen met AZ. Tot dusver slaagde geen enkele coach er in Europees voetbal te bereiken met de dikbetaalde selectie van AZ. Adriaanse kon dat wel, AZ mag dit seizoen in de UEFA Cup uitkomen.

Johnny Heitinga is het talent van het jaar, ook al geen verrassing. De speler kwam terug van een zware knieblessure en speelde zich in enkele maanden tijd in het eerste elftal van Ajax en Oranje. Heitinga wordt nu al in verband gebracht met menig Zuid-Europese topclub.

Klaas-Jan Huntelaar moest samen met Michel Breuer en Yuri Rose strijden om de titel van beste speler van de Gouden Gids Divisie. Huntelaar won mede door zijn 26 goals afgelopen seizoen voor AGOVV. Opvallend is dat alledrie de genomineerden inmiddels voor de club van het jaar, SC Heerenveen uitkomen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!