Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook Ajax niet verder dan gelijkspel


29 augustus 2004 - Na Feyenoord en PSV heeft ook Ajax haar derde wedstrijd op rij niet weten te winnen. In de eigen Amsterdam ArenA bleef men steken op een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. Lange tijd keek de ploeg van Ronald Koeman tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Darl Douglas.


Voor 45.000 touschouwers werd opnieuw duidelijk dat Ajax zonder Thomas Galasek geen samenhangend geheel is. Ook het ontbreken van Rafael van der Vaart was een grote aderlating, zo bleek vandaag weer eens.

Ajax kon niet goed in het spel komen. Het was zelfs FC Utrecht dat op voorsprong kwam, hetzij iets verrassend. Darl Douglas opende na 21 minuten de score namens FC Utrecht met een afstandsschot. Ajax probeerde het in het restant van de eerste helft nog wel, maar kon nauwelijks gevaar creeren. FC Utrecht had zelfs bijna een 2-0 voorsprong gehad, toen Alje Schut goed doorging en bijna kon profiteren van een te korte terugspeelbal van Heitinga. Zo ver kwam het echter niet.

In de tweede helft ging Ajax duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze bleef lange tijd uit, mede door de sterke verdediging van FC Utrecht. Uiteindelijk scoorde Stefan Pienaar met nog 28 minuten te gaan de gelijkmaker, de Zuid-Afrikaan profiteerde van een slecht verwerkt schot van Wesley Sneijer door Utrecht doelman Joost Reol. Verder dan de gelijkmaker kwam Ajax echter niet meer. Ajax probeerde het wel, FC Utrecht hield echter stand en loerde op de counter.

Ook Ajax verlies dus punten. Geen enkele club heeft na drie wedstrijden nog de volle negen punten kunnen halen. Volgende week is er door het interlandprogramma geen competitievoetbal.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!