Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Uitduels Oranje mogelijk niet op TV


9 september 2004 - De uitduels van Oranje in de WK-kwalifictie dreigen achter de decoder te verdwijnen. De licentiehouder van deze rechten, het sportmarketingbureau Sportfive, vraagt ruim 1 miljoen euro per duel. Iets te gortig zo vinden de grote tv-bedrijven, of te wel de Publieke Omroep, de RTL Groep en de SBS Groep.


SBS 6 heeft op dit moment al de rechten van de thuisduels van Oranje in bezit, maar peinst er niet over 1 miljoen euro te betalen voor een uitduel van Oranje tegen bijvoorbeeld Macedonie of Andorra. SBS 6 betaalt op dit moment ongeveer 500.000 euro per thuisduel van Oranje. De Oranje fan is dus mogelijk verstokt van beelden van het Nederlands Elftal.

Lex Müller, chef sport van SBS6 tegenover Nu.nl: "De volgende wedstrijd is op 9 oktober tegen Macedonië. Als Sportfive deze krankzinnige woekerprijs niet verlaagt, dan betwijfel ik of dit duel in beeld komt. Maar voor die datum is er natuurlijk nog heel wat mogelijk. Het verbaast ons zeer dat ze deze prijs vragen; die verdienen we niet eens voor de helft terug via reclames."

Inmiddels heeft de fractie van de SP al Kamervragen gesteld over de kwestie aan staatssecretaris Van der Laan (Media). De wedstrijden van het Nederlands Elftal staan op 'evenementenlijst'. Dit is een lijst met grootschalige evenementen die op een open net te zien moeten zijn. Er gloort dus nog hoop voor de Oranje fan. VoetbalPlus.nl blijft je op de hoogte houden!

Speciaal voor VoetbalPlus.nl bezoekers, een gratis gok van 3 euro op MrBookmaker, bijvoorbeeld op de wedstrijden uit de Holland Casino Eredivisie. Win dus geld via VoetbalPlus.nl!
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!