Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Doping kost Tamás Petö tien duels


14 september 2004 - Het was de afgelopen maanden misschien wel het best bewaarde geheim van het Nederlandse voetbal. NAC speler Tamás Petö werd bij het bekerduel PSV - NAC op 6 februari positief getest op dopinggebruik. Bij de Hongaarse middenvelder is een verhoogde waarde van een afbraakproduct van Nonandrostrolon geconstateerd. Ook bij de contra-expertise werd de speler positief getest. De KNVB heeft de speler een schorsing van 20 duels opgelegd, waarvan 10 voorwaardelijk.


NAC en Tamás Petö hebben besloten de schorsing te accepteren, deze zal dan ook per onmiddelijke ingang in werking worden gesteld. Dokter Alex Fiévez, hoofd medische staf van NAC, op de website van de Bredase club: “Allereerst heeft Tamás aangegeven dat hij geen doping heeft gebruikt, dat geloven we en wij staan achter hem. Er is een zeer lage concentratie van een afbraakproduct van Nonandrostrolon bij Tamás geconstateerd wat kan duiden op dopinggebruik. Er zijn echter meerdere manieren om een verhoogde concentratie van dit hormoon te hebben: het gebruik van verontreinigde vitaminepreparaten, een verandering in de hormoonspiegel door de vele operaties die Tamás heeft ondergaan of zelfs stress kan bijdragen aan een verhoging van de concentratie.”

De concentratie wordt door iedereen in zijn lichaam aangemaakt. Toch heeft NAC besloten niet in beroep te gaan en het schikkingsvoorstel te accepteren. Fiévez nogmaals op NAC.nl: “De waarde is nu eenmaal geconstateerd, een lange en nieuwe procedure achten wij daarom zinloos.” NAC zal de Petö overigens niet straffen, de club is nog altijd van mening dat de speler niets verkeerds heeft gedaan. Wel is de gehele selectie op de hoogte gesteld en nogmaals benadrukt dat alleen vitaminepreparaten die zijn goedgekeurd door de KNVB mogen worden gebruikt.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!