Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ en FC Utrecht winnen in UEFA Cup


16 september 2004 - Djurgårdens IF had vandaag helemaal niets in te brengen tegen een voortreffelijk spelend FC Utrecht. De ploeg van Foeke Booy zette een uitslag neer die staat op het Europese podium. De reis naar Stockholm kan met een marge van vier treffers met vertrouwen tegemoet gezien worden. De terugwedstrijd lijkt nog slechts een formaliteit na een fantastische Europese voetbalavond.


FC Utrecht trof vandaag in de eerste ronde van de UEFA Cup de Zweedse kampioen Djurgardens. De Zweedse ploeg baarde in de kwalificatieronde van de Champions League nog opzien door in Turijn met 2-2 gelijk te spelen tegen Juventus, in Stockholm ging men roemloos ten onder. Djurgardens is echter lang niet meer het kampioenselftal van al ruim een half jaar geleden. Uitblinker toen spelen nu elders, wat te denken van Johan Elmander (Brondby), Kim Kallstrom (Rennes) en Geert den Ouden (ADO Den Haag). FC Utrecht had dan ook weinig moeite met de Zweden en wonnen met 4-0.

De ploeg van Foeke Booy is wel eens slechter gestart. Al na twee minuten kwam FC Utrecht op voorsprong. Hans van de Haar opende zoals vertrouwd de score. FC Utrecht stond dus al vroeg op voorsprong en Djurgardens moest nu wel komen. Dat probeerde de Zweedse ploeg dan ook wel, maar FC Utrecht was een maatje te groot. Binnen het half uur stond de ploeg uit de Domstad dan ook al met 2-0 voor. Dit maal was het Stefaan Tanghe die scoorde. FC Utrecht zat op rozen.FC Utrecht zette daarna overtuigend door, drong de Zweden terug op eigen helft en kreeg nog verschillende mogelijkheden. Djurgårdens wankelde dus al snel. In de veertiende minuut speelde een Zweedse verdediger terug op zijn eigen doelman, waardoor de Georgische scheidsrechter FC Utrecht een vrije trap toekende op de vijfmeterlijn. Te dicht voor het doel, zo bleek, want de uithaal van Van den Berg stuitte op de Zweedse muur.

Dertien minuten later verdubbelde FC Utrecht de score. Tim Cornelisse vond het hoofd van Stefaan Tanghe, die bij de eerste paal zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette. Het enige hoogtepunt van de kant van Djurgårdens voor de rust was aan de zijlijn te bewonderen. Invaller Yanninck Bapupa had een verre ingooi in gedachten en wilde daar een indrukwekkend circusnummer aan vooraf laten gaan. De uitvoering verliep alleen niet vlekkeloos. Tot hilariteit van het thuispubliek.

Vlak na rust kwam de thuisclub met de schrik vrij toen Rene Makondele volledig vrij opdoek voor Joost Terol, maar de aanvaller raakte slechts het zijnet. FC Utrecht ging daarna op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Opnieuw waren de kansen voor FC Utrecht. Een derde doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Die viel een kwartier voor tijd en kwam van de voet van Dave van den Bergh. Kort daarvoor was Joost Terol, met vemoedelijk een spierverrekking, naar de kant gegaan. Rene Ponk verving hem.

De wave rolde over de tribunes van Galgenwaard. Een minuut voor tijd maakte Stefaan Tanghe er op aangeven van invaller van Hans Somers met zijn tweede treffer van de avond ook nog 4-0 van.

Paok - AZ Alkmaar


Voor het eerst in 22 jaar speelt AZ weer in de UEFA cup. Vandaag speelde het tegen Paok uit griekenland. Meerdink kreeg in de eerste minuut al gelijk een grote kans waarbij hij de bal maar net over het doel heen lobde. AZ begon dus lekker fel aan het duel waarbij Co Adriaanse van te voren al verteld had om met een nederlaag geen genoegen te nemen. Jaliens verloor in de vijfde minuut de bal op een lastige positie waardoor Paok al gelijk een grote kans kreeg, maar de bal kon gelukkig worden weggekopt. In de tiende minuut kon van Glen een hoge voorzet geweldig inkoppen waardoor AZ vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de 25ste minuut maakte Salpigidis de gelijkmaker nadat hij vrij simpel de bal erin gleed nadat de hele verdediging weggleed. Vokolos maakte in de dertigste minuut 2-1 door de bal geweldig in te koppen. Danny Landzaat maakte tien minuten voor het einde van de eerste helft de gelijkmaker door de bal parchtig in de kruising te lobben. Pirez schoot nog verwoestend op de paal waarbij Paok opgelucht adem kon halen, want de bal stuiterde net op de paal. Zo eindigde de eerste helft in een 2-2 stand waarbij het een leuke wedstrijd was met kansen over en weer.AZ begon sterk de 2e helft, meerdink maakte al snel de 2-3. De ploeg van Co Adriaanse speelde goed, aanvallend voetbal en had weinig problemen met Paok. De harde kern van de thuisploeg besloot op het einde van de wedstrijd de tribune maar in de brand te steken, dit zal ongetwijfeld nog een boete opleveren voor de ploeg uit griekenland.

Bron: http://www.fcutrecht.nl/Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!