Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV wint in Champions League


29 september 2004 - De eerste Champions League winst voor een Nederlandse club is binnen. In het vierde duel voor een Nederlandse club in de Champions League won PSV in eigen huis met 1-0 van Panthinaikos. Het was niet mooi, het was niet spannend maar PSV won wel en daar draait het om in Europa. PSV mag nu zeker met Panathinaikos gaan strijden om de tweede plaats in de poule die recht geeft op de volgende ronde van de Champions League.


PSV had een moeilijke avond vandaag, dat kwam niet doordat Panathinaikos zo groot speelde. De Grieken konden vandaag nauwelijks imponeren en vielen vooral door hun defensieve instelling, Panathinaikos hoopte op een geslaagde counter. Daarvoor stond de verdediging van PSV met in het hart Bouma en de niet geheel fitte Alex te goed.

De Eindhovense ploeg kon zelf ook nauwelijks een goede aanval opstarten. Een goede voorzet kwam er nauwelijks van de flanken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het duel bij rust 0-0 stond. PSV had wel enkele mogelijkheden maar kwam niet tot scoren, Farfan zag bijvoorbeeld zijn vrije trap op de lat belanden en De Jong mikte van dichtbij naast. Beide ploegen waren onmachtig en in de eerste helft zelfs Champions League onwaardig.

Zou er 1 team moeten winnen, dan was het vandaag PSV. De Eindhovense ploeg was beter als Panathinaikos, dit ondanks zelf goed te voetballen overigens. In de tweede helft besloot Guus Hiddink, Gerald Sibon in de ploeg te brengen voor Farfan en dat pakte goed uit. PSV werd nog gevaarlijker maar de Griekse doelman Chalkias stond goed opgesteld.

PSV leek zich al te gaan verzoenen met een gelijkspel. Uiteindelijk was het Mark van Bommel met de voorzet op Alex. De Braziliaanse verdediger kopte de bal op goal, deze werd echter nog in de lucht van richting veranderd door het hoofd van Jan Vennegoor of Hesselink. Chalkias was kansloos en PSV pakte de voorsprong. 1-0 voor PSV. In de resterende tien minuten kon PSV de Grieken van zich afhouden ne haar eerste Champions League winst van het seizoen pakken.

Het andere duel in Poule E eindigde verrassend in een gelijkspel. Arsenal verspeelde vandaag in Trondheim de zege tegen Rosenborg. Lange tijd stond de ploeg van Wenger met 1-0 voor door een vroeg doelpunt van Ljungberg. In de tweede helft maakte Strand echter gelijk. Arsenal speelde onder meer zonder Pires (geblesseerd) en Dennis Bergkamp die natuurlijk niet naar Noorwegen kon vliegen vanwege zijn vliegangst. Arsenal gaat nu aan de leiding met 4 punten uit twee duels, Panathinaikos en PSV staan op een tweede plaats met ieder twee punten. Rosenborg staat laatste met 1 punt.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!