Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Staantribunes terug in Nederland?


8 oktober 2004 - Door sommigen vervloekt, door velen geliefd: staantribunes. Wellicht keren ze terug! De Nederlandse voetbal bond, de KNVB, wil namelijk op 6 december tijdens de algemene vergadering betaald voetbal een beleidswijziging voorstellen, zodat staanplaatsen in de Nederland weer toegestaan zijn. De KNVB wil het voorstel doen na succesvolle tests in drie stadions.

De tests, in de stadions van SC Heerenveen, FC Groningen en Go Ahead Eagles, wezen uit dat staantribunes niet per definitie gevaarlijker zijn voor de toeschouwers dan zitplaatsen. "Het argument dat staanvakken gevaarlijk zijn, gaat niet op", liet Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde weten in AD Sportwereld. "De praktijk leert dat veel toeschouwers nu gaan staan op de zittribunes. Die ontwikkeling vinden we een stuk zorgelijker en gevaarlijker." (www.fr-fans.nl)

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!