Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fortuna verliest kort geding tegen sponsor


15 oktober 2004 - Het zit Fortuna Sittard niet mee. Na de degradatie van een aantal jaar geleden zit de Limburgse club nog altijd niet in rustig financieel vaarwater. Ook de komende periode zal de Gouden Gids Divisie-club waarschijnlijk een paar forse tegenvallers kunnen verwachten. Afgelopen week werd al bepaald door de rechtbank in Maastricht dat Fortuna Sittard een lening van 147.000 euro per direct moet terugbetalen aan een geldschieter.


Emly, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de inrichting van kantoren, verleende een aantal jaar geleden een lening van 147.000 euro aan Fortuna Sittard. Het in Sittard gevestigde bedrijf deed dit niet alleen, in totaal zou een groep van ruim tien geldschieters aanwezig zijn geweest om Fortuna te redden van een faillissement. Fortuna zou het bedrag in tien jaar in gelijke stappen moeten terugbetalen, dat alles renteloos.

Fortuna Sittard bleef echter in gebreke. Er werden verschillende oplossingen gezocht, maar niet gevonden. Emly wist geen andere uitweg om naar de rechter te stappen en met succes. Fortuna Sittard moet de lening per direct terugbetalen. Opvallend feit was wel dat Emly werd bijgestaan door advocaat Joseph Goumans, die voorzitter van MVV is. Daarnaast is Emly sindskort ook nog eens co-sponsor geworden van de ploeg uit Maastricht.

De supporters en Fortuna Sittard zijn gepikeerd door de mogelijke rol van MVV in het hele verhaal. Er zijn echter ook geluiden bij de supporters dat het Emly-verhaal slechts het topje van de ijsberg is. Fortuna zou financieel nog altijd zeer wankel zijn. De komende weken zullen belangrijk zijn in het Limburgse, zeker wanneer men beseft dat volgende week ook nog eens op het sportieve vlak de derby is tegen MVV.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!