Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Philips mengt zich in strijd om Robinho


21 oktober 2004 - Philips gaat zich mengen in de strijd om het Braziliaanse wonderkind Robinho. De 20 jarige Robinho wordt in zijn eigen land gezien als de nieuwe Pele. Beide zijn in ieder geval aanvallers en komen voort uit de jeugdopleiding van Santos. Voor Robinho was de voorbije jaren belangstelling van alle grote Europese clubs. Toch denkt PSV een kans te maken en bood onlangs al 10 miljoen dollar voor de talentvolle aanvaller, dat bod werd geweigerd.


PSV geeft echter niet op, hoofdsponsor Philips gaat de Eindhovense club zelfs ondersteunen. Een transfer van Robinho zou ook voor de multinational interessant zijn om haar aandeel op de Zuid-Amerikaanse markt te vergroten door de aandacht die de aanvaller krijgt.

Probleem bij Robinho is wel dat Santos slechts 60% van de speler in handen heeft. De overige 40% is verdeeld in 30% voor de speler zelf en 10% voor zijn zaakwaarnemer. In totaal lijkt een transfer dus 20 miljoen dollar te gaan bedragen, een astronomisch bedrag. Een aantal jaar geleden verruilde Kaka, ook al zo'n groot Braziliaans talent, Sao Paulo voor AC Milan voor het bedrag van 7 miljoen dollar. Braziliaanse media snappen dan ook niet dat PSV nog zo lang in de race is voor de op dit moment dure Robinho.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!