Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ op schot tegen Feyenoord


31 oktober 2004 - Feyenoord is vandaag hard onderuit gegaan in Alkmaar tegen AZ. De ploeg van Co Adriaanse won vandaag met maar liefst 4-1 van de Rotterdammers. De 4-1 was geflatteerd te noemen. Daarnaast was er een dubieuze rol weggelegd voor scheidsrechter Van Egmond die Feyenoord een penalty onthield en in de tweede helft zowel Bosschaart als Song met een rode kaart van het veld stuurde. Toch was de overwinning van AZ op Feyenoord terecht te noemen, AZ ging veel beter met de kansen om.


AZ en Feyenoord maakten er vandaag een fantastische wedstrijd van, eindelijk weer eens een duel in de Holland Casino Eredivisie met alles er op en er aan. Een combinatie van veel strijd en veel kwaliteiten, AZ bleek uiteindelijk de terechte winnaar.

Joris Mathijsen bracht AZ al na vier minuten op voorsprong, op aangeven van Barry van Galen kopte de van Willem II overgekomen verdediger binnen. Opnieuw kwam Feyenoord vroeg op achterstand en opnieuw ging een standaardsituatie vooraf aan de tegengoal. Toch herpakte Feyenoord zich en kreeg een aantal goede kansen. Drie minuten voor tijd werd er pas gescoord door de Rotterdammers die er samen met AZ een boeiende eerste helft van hadden gemaakt. Jan Kromkamp maakte een eigen doelpunt, een vrije trap van Ono kopte hij in zijn eigen doel. 1-1 was dus de ruststand.

AZ en Feyenoord gingen ook in de tweede helft door in een hoog tempo. Feyenoord leek naar ruim een uur spelen dichtbij een tweede treffer, het was echter AZ dat scoorde. Dirk Kuijt werd in het AZ penaltygebied scoren onmogelijk gemaakt door een tackle van Tim de Cler. Scheidsrechter Van Egmond besloot geen penalty te geven en te laten doorvoetballen. In de counter die volgde was het Kenneth Perez die AZ op voorsprong bracht op aangeven van Martijn Meerdink.

Kansen kwamen er ook nog, onder meer van Kalou en Kuijt. AZ doelman Henk Timmer stond goed opgesteld. Feyenoord dacht opnieuw terug te komen in het duel maar kreeg wederom een moerslag. Opnieuw was het Kenneth Perez die scoorde opnieuw op aangeven van Martijn Meerdink. Feyenoord bleef moed houden in een goed resultaat, maar de AZ aanvaller stonden scherp.

Twee minuten na de 3-1 van AZ was er opnieuw een dubieus moment in het duel. Patrick Paauwe werd in het zestienmetergebied van AZ onder de voet gelopen door Robin Nelisse en Barry Opdam. Paauwe bleef geblesseerd achter, AZ ging door. Pascal Bosschaart en enkele andere Feyenoord spelers wezen Kromkamp op de blessure van Paauwe.

Kromkamp besloot de bal niet uit te schieten maar door te gaan, een gefrustreerde Pascal Bosschaart maakte daarna een onbesuisde tackle op Kromkamp. Bosschaart kon het veld verlaten met een rode kaart, die wanneer men naar de overtreding keek niet meer dan terecht was. Toch had scheidsrechter Van Egmond ook kunnen kijken naar de situatie. Canal Plus analyticus Wim van Hanegem deelde deze mening en vond ook dat Bosschaart er met een gele kaart van af kon komen, maar dat de overteding in alle andere situaties altijd een rode kaart zou moeten zijn.

Acht minuten na de rode kaart van Bosschaart moest na 86 minuten opnieuw een speler van Feyenoord het veld verlaten met de rode kaart. Chong-gug Song was aan het opbouwen voor Feyenoord, Huysegems was tot twee maal toe te laat en liep door op Song waardoor de Koreaan de bal niet goed kon passen. Scheidsrechter Van Egmond reageerde niet, Song wel en maakte een slaande beweging naar Huysegems. Song kon het veld verlaten.

In het restant van het duel maakte Robin Nelisse er ook nog eens 4-1 van. Feyenoord verdediger Patrick Paauwe zag er opnieuw niet goed uit bij de tegentreffer, zoals ook al de tweede en de derde treffer. Feyenoord verliest dus met maar liefst 4-1 van AZ. Daarnaast drukte scheidsrechter Van Egmond weer een zijn stempel op een duel door twee rode kaarten te geven. Er zal ongetwijfeld nog veel worden nagepraat over dit hoogstaande duel, AZ heeft in ieder geval de drie punten te pakken.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!