Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Mols terug bij FC Utrecht


6 november 2004 - FC Utrecht presenteert vanmiddag op een speciaal ingelaste persconferentie in de Galgenwaard Michael Mols als nieuwe spits. De 33-jarige aanvaller kan morgen in Alkmaar eventueel al meedoen tegen AZ. Of hij daadwerkelijk het veld betreedt, hangt af van Foeke Booy


De trainer van FC Utrecht zat gisteravond op de tribune bij Club Brugge - Westerlo. Brugge is de komende tegenstander van de Utrechtse club in de UEFA Cup. Booy wilde niets zeggen over de komst van Mols en de kans dat hij al meespeelt tegen AZ. De laatste club waar Mols speelde was het Schotse Glasgow Rangers. Hij kwam voor het laatst in actie in de wedstrijd van de Rangers tegen Dunfirmline op 16 mei van dit jaar.

De terugkeer van Mols zal in Utrecht ongetwijfeld met luid gejuich worden ontvangen. In de Domstad geldt hij voor de supporters als een ware volksheld. Geen enkele speler was het afgelopen decennium in Utrecht populairder dan Mols, die van 1996 tot 1999 actief was in de Galgenwaard. Bij zijn afscheid kreeg hij minutenlang een staande ovatie.

FC Utrecht is al een tijdje op zoek naar een beweeglijke en scorende centrumspits. De statige Hans van de Haar komt op het hoogste niveau kwaliteit te kort. De speurtocht naar een goede spits kwam de afgelopen dagen in een stroomversnelling, omdat Van de Haar voor vier duels is geschorst. Trainer Foeke Booy heeft binnen zijn spelersgroep geen afdoende alternatieven om de spitspositie goed te bezetten. Ook in het beloftenteam loopt geen aanvaller rond die al rijp is om in de eredivisie te spelen.

Mols en FC Utrecht hebben afgelopen maanden al meer met elkaar geflirt. Tot een verbintenis kwam het evenwel niet. Vorige maand nog zag het ernaar uit dat de aanvaller zou verkassen naar Qatar en een contract zou tekenen bij de club waarvoor ook Frank en Ronald de Boer uitkomen. Na een kort bezoek aan het oliestaatje bedankte Mols vriendelijk voor de eer. Hij voelde zich als voetballer nog te goed om voor handenvol dollars in de woestijn zijn carrière af te bouwen.

Michael Mols werd op 17 december 1970 geboren in Amsterdam. Bij Cambuur debuteerde hij in 1991 in het betaald voetbal. FC Twente haalde hem twee jaar later naar Enschede. Daar vertrok hij volkomen gedesillusioneerd in 1996. Bij FC Utrecht kwam Mols tot wasdom. Vanaf zijn eerste balcontact voelde hij zich thuis in de Galgenwaard. Na drie seizoenen werd hij voor veel geld verkocht aan Glasgow Rangers. Mols maakte in 340 competitiewedstrijden 126 doelpunten. Zesmaal kwam hij uit voor het Nederlands elftal, waar hij nimmer voor scoorde.

bron: www.ad.nl

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!