Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen hoopt op Lars Nilsson


9 november 2004 - EXCLUSIEF - SC Heerenveen richt haar blik weer op de Scandinavische markt. De club heeft belangstelling voor Lars Nilsson, een aanvaller die uitkomt voor IF Elfsborg. De 22 jarige maakte in 2002 zijn debuut bij Elfsborg. Hij scoorde in 71 competitie-wedstrijden zestien doelpunten. Nilsson heeft een aflopend contract en is aan het eind van het seizoen transfervrij.


Lars Nilsson was in het verleden een vaste waarde bij de vertegenwoordigde jeugdelftallen van Zweden. De stap naar het nationale elftal is op dit moment nog te groot. Een overstap naar een grotere club zou zijn kansen in ieder geval vergroten. Nilsson kan op diverse posities uit de voeten, waardoor hij voor Heerenveen extra interessant is. Naar eigen zeggen zit het qua snelheid en techniek wel goed. ,,Fysiek valt er nog wel het een en ander te verbeteren’’, zegt Nilsson op de officiële website van Elfsborg.


SC Heerenveen is overigens niet de enige club met interesse voor Lars Nilsson. Ook AC Torino (Italië) en Paris Saint Germain (Frankrijk) doen pogingen om de aanvaller aan de selectie toe te voegen. Nilsson bevestigt dat er belangstelling is van een paar clubs: ,,Het streelt me en ik ben er klaar voor. Ik weet dat clubs interesse hebben, maar verder wil ik er niets over kwijt.’’ Interesse van het Italiaanse Bologna leidde eerder niet tot de ondertekening van een nieuw contract bij Elfsborg.


De komst van een linkeraanvaller lijkt niet onlogisch. Victor Sikora (Ajax) en Denis Calincov (Anderlecht) spelen immers op huurbasis voor SC Heerenveen en het is nog maar de vraag of ze ook volgend seizoen nog in het Abe Lenstra Stadion te zien zijn. Stefan Selakovic gaf al aan dat hij een rol als bankzitter niet lang meer accepteert en staat in de belangstelling van verschillende clubs in Zweden.


Elfsborg is geen hoogvlieger in de Zweedse competitie. De club staat op dit moment, na 26 speelronden, negende. De afgelopen drie seizoenen eindigde de club steeds op de tiende plaats. Nilssons ambities liggen duidelijk hoger: ,,Robbie Fowler en Diego Maradona beschouw ik een beetje als mijn voorbeelden.’’


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!