Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vitesse wint in Heerenveen


14 november 2004 - Vitesse is naar de vijfde plaats in de Holland Casino Eredivisie door een knappe overwinning in en tegen Heerenveen. Het werd 0-3 in het Abe Lenstra Stadion, door doelpunten van Nicky Hofs en Matthew Amoah (twee keer).


Beide ploegen bakten er in de eerste helft nauwelijks iets van. Stefan Selakovic legde de bal na vijf minuten klaar voor Huntelaar. De spits van SC Heerenveen stond daardoor alleen voor doelman Jevric, maar faalde. Doordat SC Heerenveen in de tweede helft ook nauwelijks kansen kreeg, gaf het Vitesse de kans zich in de wedstrijd te knokken. Nicky Hofs was dertien minuten na rust de eerste Vitesse-speler die daarvan profiteerde. Hij schoot een vrije trap in één keer prachtig achter Brian Vandenbussche.

Heerenveen drong wel aan, maar dwong te weinig af. Vitesse bleek in de counter gevaarlijker en effectiever. Matthew Amoah besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd. Hij schoot de bal, via het been van verdediger Petter Hansson, in het doel: 0-2. Dat Amoah er daarna ook nog 0-3 van maakte, was voor de wedstrijd nauwelijks nog van belang. Heerenveen had de moed al lang opgegeven.

Vitesse klimt door de winst naar de vijfde plaats. SC Heerenveen is nu zesde. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van de Arnhemmers is beter.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!