Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax in tweede helft langs De Graafschap


20 november 2004 - Ajax had het vanavond bijzonder lastig in Doetinchem tegen de Superboeren van De Graafschap. Na 45 minuten spelen ging de regerend landskampioen rusten met een 0-0 stand, de beste kans tot dusver was ook nog eens voor De Graafschap. In de tweede helft stelde Ajax orde op zaken en won uiteindelijk toch nog met 5-0. Verdediger Escudé tekende vanavond voor twee treffers.


De Graafschap was in de eerste helft zeker niet minder dan Ajax. De ploeg bood zelfs goed partij. Trainer Gert Kruys had besloten de wekelijks goedspelende Dave Bus naar de linkerkant te halen om zo de Argentijns Rosales af te stoppen. Dat lukte in de eerste helft dan ook vrij aardig. Ajax coach Ronald Koeman begon met het oog op komende weekend (Champions League duel tegen Juventus) met Rafael van der Vaart op de bank.

De Graafschap en Ajax gingen dus rusten met een 0-0 stand en dat bood dus perspectief voor de Superboeren. In de tweede helft gingen het echter helemaal mis. Vroege goals van Escudé (kopbal) en Rosales (intikker) bezorgden De Graafschap een kater. Na 9 minuten spelen in de tweede helft was men al weer kansloos. In het restant van het duel scoorden nog Escudé ('65), Babel ('67) en Galasek ('71). De Graafschap verliest dus opnieuw maar weet dat men met strijd veel kan compenseren en tegen Ajax zelfs op voorsprong had kunnen staan bij rust.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!