Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ook AZ door in UEFA Cup


2 december 2004 - AZ is door naar de volgende ronde na de UEFA Cup. Na overwinningen op Auxerre en Amica Wronki won de ploeg van Co Adriaanse vanavond ook in eigen huis van Glasgow Rangers. Al vroeg in het duel scoorde aanvoerder Denny Landzaat het enige doelpunt. AZ moet nog 1 duel spelen, uit tegen Grazer AK, maar is dus al verzekerd van de volgende ronde.


AZ liet Glasgow Rangers in de eerste helft alle hoeken van het veld zien. De Schotten wisten vandaag niet wat ze beleefden. Een vroeg doelpunt hing zodoende ook in de lucht. Na zeven minuten was het zodoende al raak. Via een schitterende combinatie tussen onder meer Van Galen en Meerdink was het uiteindelijk Landzaat die knap raak schoot.

Na de 1-0 probeerde AZ nog wel een tweede treffer te forceren, deze bleef echter uit. Zodoende bleef het nog lange tijd spannend. AZ bleek echter opnieuw over een zeer uitgebalanceerde ploeg te beschikken die dus ook een Schotse topper kon verslaan. Prso, Boumsong en de zijne kwamen niet meer tot scoren. AZ ook niet, maar de ploeg had al een 1-0 voorsprong. Na drie duels en negen punten is dus ook AZ door naar de volgende ronde van de UEFA Cup.

PSV kwalificeerde zich al voor de tweede ronde van de Champions League, sinds deze week is ook duidelijk dat AZ en Feyenoord Europees zullen overwinteren. Mogelijk komen daar dus ook nog Heerenveen en Ajax bij. Nederland telt weer mee in Europa. In de poule van AZ moet bijvoorbeeld het Franse Auxerre vrezen voor de volgende ronde. Het elftal van Guy Roux heeft namelijk vier punten evenveel als Grazer AK, de Fransen hebben wel een beter doelsaldo. Auxerre moet echter op bezoek bij Glasgow Rangers dat ook nog niet zeker is van kwalificatie. Grazer AK moet het thuis opnemen tegen het dus al geplaatste AZ. Auxerre zou dus door AZ al uit de UEFA Cup kunnen worden gestoten.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!