Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

ADO Den Haag laat Feyenoord kansloos


19 december 2004 - Feyenoord kon vanmiddag niet profiteren van het 2-0 verlies van PSV gisteravond tegen Roda JC. De formatie van Ruud Gullit ging vandaag zelf met 2-0 onderuit in en tegen Den Haag. Geert den Ouden bracht de thuisploeg al binnen twee minuen op voorsprong en deze kwam eigenlijk niet meer in gevaar.


De Rotterdammers moesten het vandaag doen zonder de geblesseerde Ghaly, Paauwe en Loovens. Zodoende startte Christian Gyan in het centrum van de verdediging. De Ghanees kon niet voorkomen dat Geert den Ouden na 1 minuut en 50 seconden keihard de 1-0 binnenschoot. Den Ouden was uit de rug gelopen van Karim Saidi. De Tunesische verdediger werd niet veel later gewisseld voor de jonge Gianni Zuiverloon.

Feyenoord bleef in het restant van de eerste helft makkelijk op de been. Achterin liet Zuiverloon zien een uitstekende verdediger te zijn. Ondanks zijn jonge leeftijd, Zuiverloon is 17 maar wordt volgende week 18, was hij heer en meester in de Rotterdamse verdediging. Feyenoord kreeg enkele mogelijkheden maar het was allemaal net niet. Het laatste tikje kwam telkens verkeerd terecht. Beide teams gingen dus rusten met een 1-0 ruststand in het voordeel van ADO Den Haag.

In de rust moest Ruud Gullit ook nog eens Shinji Ono wisselen. De Japanse middenvelder was de hele nacht opgebleven omdat zijn vrouw op het punt stond van bevallen. Inmiddels is zijn vrouw bevallen van een dochter, maar dat ging wel ten koste van de nachtrust van de creatieve middenvelder.

In de tweede helft was Feyenoord niet veel meer. De verdediging van ADO Den Haag was een blok, dat was niet het geval bij de stuntelige defensie van Feyenoord. Slecht uitverdedigen van Gyan leidde de tweede treffer van Den Haag in. Geert den Ouden kon de bal van Gyan op Mtiliga onderscheppen en gaf voor op Sjaak Polak die met zijn mindere rechterbeen de 2-0 binnenschoot.

ADO Den Haag kreeg ook na de 2-0 de betere kansen. Mede doordat Feyenoord extra risico's moest gaan nemen, zo was Christian Gyan gewisseld voor Thomas Buffel. Het bleef in Den Haag echter bij 2-0. Feyenoord zal met een grote kater de winterstop ingaan. De start van het seizoen was nog wel zo bemoedigend maar sinds het verlies van de Rotterdammers tegen AZ op 31 oktober is het allemaal bergafwaarts gegaan. ADO Den Haag - Feyenoord 2-0.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!