Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint weer eens in Utrecht


23 januari 2005 - Ajax is er voor het eerst in zevenenhalf jaar in geslaagd om in en tegen Utrecht te winnen. De Amsterdammers wonnen met 2-0 door goals van Wesley Sneijder en Ryan Babel. De Griekse aanvaller Angelos Charisteas, die in de winterstop overkwam van Werder Bremen, maakte zijn competitiedebuut voor Ajax.


FC Utrecht en Ajax waren vandaag in de beginfase gewaagd aan elkaar. Er was natuurlijk sprake van een kwaliteitsverschil maar Utrecht probeerde dit goed op te vangen met fysiek spel. Ajax had veel balbezit maar kon geen grote kansen creeren. Ook FC Utrecht kon nauwelijks gevaarlijk worden.

Zeker in de periode voor rust maakte Utrecht het Ajax bijzonder lastig. Utrecht hoopte zelfs nog op een strafschop toen Grygera hands maakte in de eigen zestien meter. Scheidsrechter Luinge zag niets in het aannemen van de bal door Grygera.

Langzaam kreeg Ajax de overhand in het duel. In deze fase, na rust, viel dan ook het doelpunt van Wesley Sneijder na wat geklungel in de Utrecht defensie. In de slotfase van het duel maakte Ryan Babel er uiteindelijk na een schitterende solo-actie zelfs nog 2-0 van. Ajax kan zodoende profiteren van het puntverlies van AZ.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!