Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fortuna Sittard in zwaar weer


26 januari 2005 - Dat de financiele situatie van Fortuna Sittard slecht was, was niet onbekend. Dat de club een schuldenlast heeft maar liefst 24 miljoen euro had niemand kunnen voorspellen. Vandaag komt dagblad De Limburger met het nieuws over de schuldenlast van Fortuna Sittard. De gemeente Sittard-Geleen is nog de enige mogelijkheid de club te redden anders kan het zelfs voorkomen dat Fortuna het lopende seizoen niet eens meer afmaakt.


Volgens onze bronnen voerde Fortuna Sittard al diverse gesprekken met de gemeente Sittard-Geleen. Grote hulp van de gemeente hoeft men echter neit te verwachten. De gemeente is niet van plan veel geld te steken in de club, zoals bijvoorbeeld hun collega's van Kerkrade wel deden. De gemeente Kerkrade gaf enkele weken geleden een bankverklaring af die neerkwam op ongeveer 300 euro per inwoner. De gemeente Sittard-Geleen wil niet zo ver gaan.

Fortuna Sittard is daar zich inmiddels van bewust en probeert andere plannen te ontplooien. De gemeente zou bijvoorbeeld kunnen helpen door het bestemmingsplan aan te passen, waardoor er meer mogelijkheden zijn met de grond rond het stadion als wel de activiteiten in het stadion zelf. De nood is hoog bij Fortuna Sittard. De energieleverancier is niet langer bereid energie te leveren bij avondwedstrijden, de belastingdienst heeft beslag laten leggen op de TV-gelden. De spelers worden nog wel betaald, dat gebeurt echter door prive-gelden van een drietal leden van de Raad van Commissarissen (Philippen, Abelshausen en Nuijen).

De KNVB zal punten in mindering brengen wanneer Fortuna de zaken niet snel op orde heeft. Wanneer dat voor dinsdag niet gebeurt krijgt men al drie punten in mindering. Commissaris Nuijen heeft al aangegeven deze straf te accepteren want het is onmogelijk de huidige situatie te veranderen. Fortuna heeft namelijk op korte termijn een overbruggingskrediet nodig van vijf miljoen euro om het komende seizoen en het seizoen daaropvolgend te kunnen deelnemen aan de competitie, voor komende dinsdag al 1 miljoen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!