Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Yakubu wil best bij Vitesse blijven


10 februari 2005 - Abubakari Yakubu wil graag bij Vitesse blijven. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Ajax. De toekomst van Yakubu is nog ongewis: "Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Ik weet niet wat Ajax met mij wil, ik heb nog niks gehoord. Na dit seizoen heb ik daar nog een contract voor een jaar. Ik heb het bij Vitesse uitstekend naar mijn zin. Ik voel hier waardering, ik merk aan de andere jongens dat ik hier belangrijk ben. Als het kan, wil ik hier wel blijven."


Yakubu stond ook in de belangstelling van andere clubs, zoals AZ. Maar dat had vooral te maken met Co Adriaanse. Nu Louis van Gaal trainer wordt van AZ, verandert de situatie voor Yakubu: "Met Co Adriaanse heb ik bij Ajax drie jaar gewerkt en voor hem was ik graag naar AZ gegaan. Louis van Gaal ken ik ook wel van Ajax, maar ik weet niet of ik voor hem ook naar AZ zou willen. En of Van Gaal mij wil halen, vraag ik me ook af. Daarom kan ik misschien beter bij Vitesse blijven."

Vitesse beschikt vooralsnog niet over de financiŽle mogelijkheden om de Ghanese middenvelder ook na dit seizoen te behouden: "Het zou mooi zijn om eerst Europees voetbal te halen en dat dan ook te spelen met Vitesse."

Ondertussen tempert Vitesse coach Edward Sturing de euforie nu de ploeg op een positie staat die aan het einde van het seizoen recht geeft op UEFA-cupvoetbal: "Europees voetbal is geen thema. Wij hebben een andere doelstelling, wat niet wil zeggen dat we het niet willen halen. Want nu lees ik weer dat we te voorzichtig zijn, maar de doelstelling blijft acht tot en met twaalf." Sturing laat zich geen extra druk opleggen: "Iedereen dwingt mij nu om andere dingen te gaan roepen, maar daar begin ik niet aan. Eerst moeten we onze doelstelling maar eens realiseren. Bij winst in Groningen komt dat dichterbij. (Omroep Gelderland).

Morgenavond staat het duel Groningen - Vitesse op het programma. De thuisploeg is morgen de favoriet in het eigen Oosterpark. Door MrBookmaker.com wordt 2,25 maal de inzet uitgekeerd, voor Vitesse is dat 2,65. Een gelijkspel lever 3,40 maal je inzet op. Wed nu 3 x 1 euro voor niets via VoetbalPlus.nl: klik hierVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!