Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Boukhari helpt Ajax langs NAC


13 februari 2005 - NAC heeft vandaag in haar thuiswedstrijd tegen Ajax niet voor een verrassing kunnen zorgen. De thuisploeg was vandaag het betere elftal maar vergat te winnen. Ajax won uiteindelijk door een late goal van Nourdin Boukhari met 2-1 in Breda. Diezelfde Boukhari had Ajax in de eerste helft al na twee minuten spelen op voorsprong gebracht. Vorig jaar speelde Boukhari nog op huurbasis bij NAC.


Ajax coach Ronald Koeman moest een aantal wijzigingen doorvoeren vanmiddag. Vandaag vormden Pienaar, Obodai en debutant Lindgren het middenveld. Bij NAC begon de jonge Kersten in het hart van de verdediging.

Al na twee minuten spelen scoorde Nourdin Boukhari. De Marrokaanse international zag NAC doelman iets te ver voor zijn goal staan en wist daar optimaal gebruik van te maken met een schot van net buiten de zestien meter. Het was een bevrijding voor Ajax.

NAC kwam in de daaropvolgende minuten niet echt los. Dat kwam uiteindelijk pas na een knappe actie van Ali Boussaboun die het Ajax doelman Hans Vonk bijzonder moeilijk maakte met een hard schot. Niet veel later moest de al niet fitte Boussaboun het veld verlaten, zijn hamstring speelde op. Boussaboun werd vervangen door Diba.

In de tweede helft viel de gelijkmaker. In de rust was Hans Vonk in de kleedkamer achtergebleven vanwege een bovenbeenblessure, Maarten Stekelenburg was zijn vervanger. De jonge doelman kon niet voorkomen dat Yuri Cornelisse met een vlammend schot de gelijkmaker scoorde. Met 36 minuten te gaan geloofde NAC er weer in.

Ajax kwam onder grote druk te staan en moest hopen op een goede counteraanval. Koeman wisselde hierop ook nog eens Rosales en Charisteas, voor respectievelijk De Ridder en Babel. Charisteas stelde vandaag hevig teleur en kon duidelijk het verschil niet maken. NAC drong aan maar moest uiteindelijk toezien dat Ajax scoorde op het randje van buitenspel.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!