Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax met 1-0 langs Auxerre


16 februari 2005 - Ajax heeft haar eerste wedstrijd tegen het Franse Auxerre, van voormalig Feyenoord speler Bonaventura Kalou, gewonnen. In de Amsterdam Arena eindigde het duel in 1-0 door een doelpunt in de eerste helft van Maxwell, dit na een fenomenale hakbal van Rafael van der Vaart. Volgende week is de return in Frankrijk.


Ajax speelde vandaag niet groots maar had weinig moeite met Auxerre. De Franse ploeg verloor eerder dit seizoen al ruim van AZ in Alkmaar en kon ook vandaag geen grote indruk achterlaten. Afgelopen zomer vertrokken een groot aantal spelers uit Auxerre en dat was ook vandaag te merken.

De thuisploeg had het in de beginfase echter nog knap lastig. Ajax kwam er maar moeilijk uit. Ajax werd eigenlijk alleen gevaarlijk bij een vrije trap van Rafael van der Vaart die met moeite werd gekeerd door Auxerre doelman Cool. De 1-0 van Maxwell werkte dan ook bevrijdend. De Braziliaan zette zijn goal zelf op, hij speelde namelijk de bal in op Rafael van der Vaart die hem met de hakbal terugbezorgde bij de linksback. Maxwell stond oog in oog met Auxerre doelman Cool en scoorde negen minuten voor rust de 1-0. In het restant van de eerste helft kreeg Ajax zelfs nog kansen op een tweede treffer.

In de tweede helft ging Ajax door en zocht naar een tweede treffer. Auxerre loerde op de counter maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Ajax was nog een aantal malen dichtbij de 2-0, gescoord werd er in Amsterdam echter niet meer. Ajax won dus vanavond en kreeg in ieder geval geen doelpunten tegen. Gelet op het spelbeeld en de aanwezige kwaliteiten bij beide teams moeten Ajax komende week weinig moeite hebben om de volgende ronde te bereiken ten koste van Auxerre.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!