Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax in blessuretijd langs Den Bosch


20 februari 2005 - Ajax heeft vandaag toch nog onverwacht de drie punten gepakt tegen FC Den Bosch. In eigen huis was de stand na de reguliere negentig minuten nog 0-0. Uiteindelijk won de ploeg van Ronald Koeman middels blessuretijd nog met 2-0. Het Ajax publiek wist het zeker: Ronald Koeman moet weg. Spreekkoren als 'Koeman go home' en 'Koeman rot op' spraken voor zich.


Ajax had het opnieuw moeilijk in eigen huis. Eerder verspeelde men al punten tegen ADO Den Haag en FC Twente, nu leek dus ook de nummer achttien van de Holland Casino Eredivisie, FC Den Bosch, punten te pakken in de Amsterdam ArenA. Zo ver kwam het dus niet, de spelers van FC Den Bosch zaten na afloop van het duel helemaal stuk en dat was niet meer dan begrijpelijk.

De Amsterdammers hadden moeite om door de Bossche defensie te komen. Wanneer men van afstand een schot waagde was daar ook nog eens doelman Kris Mampaey. Hierop probeerde Ajax spelers middels schwalbes een penalty te verkrijgen. Ajax kreeg geen penalty maar de desbetreffende spelers werden ook niet getrakteerd op een gele kaart, iets wat Den Bosch coach Henk Wisman irriteerde.

Ajax won dus uiteindelijk door doelpunten van De Ridder ('91) en Boukhari ('93). Er zat bij de 1-0 van Ajax een raar luchtje aan. De Ridder kreeg de bal namelijk van Anastasiou die de lange bal juist kon verlengen omdat hij zijn directe tegenstander opzichtig wegduwde. Scheidsrechter Van Hulten liet echter doorspelen en kon enkele tellen later naar de middenlijn wijzen voor de 1-0. Den Bosch zat na de 1-0 stuk en zag Ajax nog een keer scoren.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!