Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ door naar laatste zestien UEFA Cup


24 februari 2005 - AZ is door naar de volgende ronde van de UEFA Cup. Het sprookje van Alkmaar gaat dus door, AZ zit nu bij de laatste zestien clubs van de UEFA Cup. Het elftal van Co Adriaanse kwam na een half uur spelen nog op achterstand en moest zodoende twee maal scoren om de volgende ronde en dat gebeurde. AZ treft nu in de volgende ronde Shakter Donetsk dat verrassend Schalke '04 uitschakelde.


AZ leek maar niet door de Duitse muur van Alemannia Aachen te komen. Het was het elftal van Co Adriaanse dat maar bleef aanvallen. Het resulteerde niet in hele grote mogelijkheden. AZ was het meest dichtbij toen een schot van Tim de Cler maar ternauwernood kon worden gekeerd door Aachen doelman Straub. AZ kon haar tegenstander niet kapot spelen.

Niet AZ maar Aachen scoorde vandaag als eerste. Een corner werd verlengd en de slimme vos Erik Meijer kon bij de tweede paal geheel vrij inkoppen. Meijer was zijn directe bewaker Joris Mathijsen uit de rug gelopen. Aachen kwam dus na ruim een half uur spelen op voorsprong, AZ moest nu helemaal komen. Na een 0-0 gelijkspel in Keulen was 1-1 immers niet genoeg, in het resterende uur moest AZ minimaal twee maal scoren om de volgende ronde te bereiken.

Een doelpunt voor AZ viel echter niet zo maar. Lange tijd moesten de fans van AZ wachten. Aachen stond verdedigend perfect met de Zambiaanse verdediger Sichone als leider. Pas 28 minuten voor tijd kwam AZ op gelijke hoogte. Op fantastische wijze schoot de tot dan toe onzichtbare Barry van Galen de 1-1 binnen. AZ leefde weer en moest in de resterende tijd proberen in ieder geval nog een keer te scoren. AZ mocht blijven hopen op de achtste finales van de UEFA Cup.

AZ ging door, Aachen vertoonde scheurtjes. Conditioneel konden de spelers van Aachen niet meer aanhaken. AZ schoof de mouwen nog een stukje verder omhoog. Een keer geen technisch hoogstaand voetbal maar werkvoetbal voor de mannen van Co Adriaanse. AZ kreeg ook nog eens hulp van Aachen. Verdediger Stehle kon het niet meer en pakte achttien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van het duel en kon zodoende met een rode kaart vertrekken.

Conditioneel was AZ al sterker en dat zou nu alleen nog maar beter worden door de man meer situatie. Tien minuten voor tijd was het dan eindelijk zo ver. AZ kwam op die verdiende 2-1 voorsprong. Een corner van Perez werd verleng door Barry van Galen van dichtbij kopte Joris Mathijsen binnen. De verdediger maakte niet alleen zijn eigen fout goed maar bracht AZ dus op voorsprong. AZ zat op rozen en had in de slotfase van het duel nog verschillende kansen de score verder uit te bouwen. Grote mogelijkheden, onder meer Meerdink en Perez kwamen alleen voor keeper Straub. Gescoord werd er niet meer, niemand van AZ die er om zal malen. AZ gaat namelijk door naar de laatste zestien van de UEFA Cup.

In de achtste finales van de UEFA Cup treft AZ opvallend genoeg Shakter Donetsk uit de Oekraine. Schalke '04 leek de volgende tegenstander te worden. Het elftal had vorige week in Oost-Europa met 1-1 gelijkgespeeld en begonnen dan ook als favoriet vandaag. In de eerste helft was het echter de Nigeriaan Aghahowa die Shakter op voorsprong bracht en dat was zeker verdiend.

Shakter Donetsk was zeker in de eerste helft de betere ploeg in Gelsengirchen. In de tweede helft probeerde Schalke het elftal van Lucescu onder druk te zetten maar dat lukte nauwelijks. Schater Donetsk beschikt over een keur van internationals uit diverse Oost-Europese landen waaronder de Roemeense middenvelder Rat en de Tsjech Hubschmann die aanvoerder is van Donetsk.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!