Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Excuses Feyenoord aan Sporting Lissabon


25 februari 2005 - Feyenoord heeft haar verontschuldigingen aangeboden aan Sporting Lissabon wegens het gedrag van haar fans. Financieel directeur Jan-Willem van Dop liet dat op Radio Rijnmond weten. De Rotterdammers zijn nog op zoek naar de bommengooiers. Het duel lag voor rust enige tijd stil nadat dichtbij doelman Ricardo vuurwerk plofte. Na rust werd het duel tien minuten gestaakt.


De Europese voetbalunie UEFA zal naar aanleiding van de rapportages van scheidsrechter Meyer en de waarnemer een onderzoek instellen. Eerder liet de politie weten dat de camerabeelden ingezet zullen worden.

De UEFA gaf vrijdagmorgen aan nog te wachten op de officiŽle rapportage van Meyer en de waarnemer. "Aan de hand van hun bevindingen wordt een onderzoek ingesteld, waarbij alle partijen verzocht zullen worden hun versie van de gebeurtenissen te geven." Of Feyenoord lang moet wachten op eventuele sancties, is onduidelijk. De eerste bijeenkomst van de tuchtcommissie van de UEFA staat pas voor 24 maart op het programma. "Maar dat betekent niet dat de zaak pas dan behandeld zal worden", zei een woordvoerder.

Volgens het AD en de Telegraaf van vandaag moet Feyenoord arbiter Meyer en Sporting-doelman dankbaar zijn. De Telegraaf: 'Een uitsluiting (van Europees voetbal, red.) zal het niet worden en daar mag de club arbiter Meyer zeker dankbaar voor zijn, want er lopen ongetwijfeld collega's van hem rond, die definitief hadden gestaakt.'

Het AD dacht er bijna hetzelfde over: 'Dankbaarheid aan het adres van doelman Ricardo was eveneens op zijn plaats geweest. Als hij zijn al of niet vermeende toneelstuk tot het einde had uitgespeeld en niet meer had doorgewild, had scheidsrechter Florian Meyer vrijwel zeker onmiddelijk gestaakt.' (www.fr-fans.nl)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!