Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax blijft overeind in Den Haag


2 maart 2005 - Na Willem II zit ook Ajax bij de laatste vier in de Amstel Cup. De Amsterdammers wonnen vandaag in en tegen Den Haag met 2-0. ADO Den Haag had verreweg het meeste balbezit en in het begin van het duel ook enkele goede mogelijkheden, maar uiteindelijk was het dus toch het elftal van Ruud Krol dat won.


ADO Den Haag begon fel aan het duel, dat overigens een kwartier later begon omdat de Ajax-bus in een file zat. De ploeg van Frans Adelaar leek in het begin op voorsprong te komen. Maarten Stekelenburg stond op het witte veld echter keer op keer goed waardoor Ajax een achterstand bespaard bleef. Ajax mocht hopen op een counter aanval, maar Den Haag kreeg in de eerste helft de betere kansen.

In de tweede helft was het opnieuw ADO Den Haag dat het meeste balbezit had, Ajax kreeg echter de betere mogelijkheden. Ajax kwam zodoende ook op voorsprong uit een van deze aanvallen. In de rebound op een schot van Charisteas was het Wesley Sneijder die scoorde. Het antwoord van ADO Den Haag bleef lange tijd uit en kwam pas in het laatste kwartier.

Vlak voor tijd leek ADO Den Haag te gaan scoren. Heitinga probeerde een bal te laten uitlopen, Edson was echter iets slimmer en hield de bal binnen. Via Van der Gun belandde de bal uiteindelijk bij Jamie Smith. De Schotse middenvelder schoot de bal uiteindelijk maar net voorlangs, het was centimeters. In de counteraanval op de kans van Smith was het uiteindelijk Rosales die samen met Babel, die was ingevallen voor de geblesseerde Charisteas, alleen voor ADO-doelman De Vries kwam. Babel gunde de kans aan Rosales die eenvoudig kon scoren.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!