Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax neemt afscheid van Zuid-Amerikanen


31 maart 2005 - Ajax neemt komende zomer afscheid van de Zuid-Amerikaanse huurlingen. Het gaat daarbij om de Braziliaan Filipe Kasmirski en de Argentijnen Gaston Sangoy en Sebastian Rusculleda. De spelers konden de technische staf onvoldoende bewijzen en keren dus in juli terug naar het Braziliaanse Figueirense en de Argentijnen naar topclub Boca Juniors.


De Amsterdamse club had de spelers gehuurd met een optie tot koop. In Kasmirski zag men een mogelijke opvolger van Maxwell, de linksback is een vaste waarde in Brazilie Onder 20 maar kon Ajax dus onvoldoende overtuigen. Dan zijn er ook nog de twee Argentijnen. Rusculleda was meer geblesseerd dan fit, Sangoy had een vaste basisplaats bij Jong Ajax.

Sangoy werd afgelopen zomer nog gehuldigd als beste speler van zowel het Terborg-toernooi als het Eurovoetbal-toernooi. Diverse Europese topclubs toonde interesse, maar Ajax was er snel bij. De aanvaller werd gehuurd met een optie tot koop. Ook Sangoy keert dus terug naar Boca Juniors.

Ajax geeft deze week ook nog uitsluitsel aan Victor Sikora (Heerenveen), Abubakari Yakubu (Vitesse) en Thomas Vermaelen (RKC Waalwijk). De Amsterdammers hebben de spelers momenteel verhuurd. De Griekse spits Anastasiou kreeg al te horen niet in aanmerking te komen voor een nieuwe contract.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!