Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Vandenbussche moet zich melden bij Brugse rechtsbank'


7 april 2005 - SC Heerenveen doelman Brian Vandenbussche riskeert een zware straf omdat hij betrokken was bij een café-ruzie. De ruzie vond volgens Belgische media plaats op 1 september 2001 in een café in Blankenberge. Het openbaar ministerie van de correctionele rechtbank in Brugge eiste woensdag een strenge straf tegen drie betrokkenen.


Een van hen is SC Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche. Die was in het café toen een groepje Nederlanders enkele vriendinnen begon uit te dagen. Dat leidde uiteindelijk tot een achtervolging, waarbij een van de Nederlanders door een etalageruit werd geduwd. Het slachtoffer liep snijwonden op en hield daar blijvende littekens aan over.


Vandenbussche is niet degene die de Nederlander door het raam duwde, maar nam wel deel aan de achtervolging. De advocaat van de doelman probeert zijn cliënt buiten de zaak te houden en vroeg om vrijspraak. Vandenbussche was zelf niet bij de zitting aanwezig. De man die de duw gaf, heeft dat feit bekend en spreekt van ,,een ongelukkige gebeurtenis''. De twee andere beklaagden, waaronder dus Vandenbussche, noemde hij ,,mededaders''. De rechter spreekt pas in mei zijn vonnis uit, maar het openbaar ministerie heeft betoogd dat het drietal de cel in moet. Het is niet bekend hoe hoog die celstraf zou moeten uitvallen.


Vorige maand werd bekend dat Klaas Jan Huntelaar en Victor Sikora betrokken waren bij een vechtpartij in Meppel. Die vond plaats op de stoep van shoarma-zaak. Tegen Klaas Jan Huntelaar werd aangifte gedaan, maar het is niet bekend of hij wordt vervolgd of niet. (www.abelenstra.com)


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!