Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Strijd om tweede plaats helemaal open


10 april 2005 - De strijd om de tweede plaats is weer helemaal open. Nadat AZ vorige week al in Rotterdam met 4-2 verloor van Feyenoord, was er ook vandaag in de Amsterdam ArenA tegen Ajax een nederlaag met dezelfde cijfers. Het verschil tussen Ajax en AZ is slechts 1 punt in het voordeel van het elftal van Co Adriaanse. AZ heeft nog wel een wedstrijd tegoed.


AZ begon opnieuw zonder Joris Mathijsen. Evenals tegen Villarreal bleef de verdediger uit de kant vanwege knieproblemen. Het is nog onbekend of viervoudig international inzetbaar is donderdag bij het duel AZ - Villarreal. Na twintig minuten spelen kwam Ajax vandaag op voorsprong. Uit een voorzet van Hatem Trabelsi kopte Nigel de Jong raak.

Zeven minuten voor rust scoorde Robin Nelisse namens AZ weer tegen. Tegelijkertijd moest Jan Kromkamp het veld met een blessure verlaten. Kromkamp werd vervangen door Kew Jaliens. Nog voor rust kwam Ajax al weer op voorsprong. Een snel uitgevoerde aanval eindigde uiteindelijk weer bij Nigel de Jong die AZ doelman Henk Timmer met een bekeken schot voor de tweede maal vanmiddag passeerde. Het was tevens de ruststand.

In de tweede helft liep Ajax al snel verder uit. Acht minuten in de tweede helft was het Wesley Sneijder die met een vrije trap doel trof. Weer tien minuten later maakte uitblinker Pienaar er ook nog eens 4-1 van. Het duel was daarmee helemaal gespeeld maar AZ bleef gewoon voetballen. Vier minuten voor tijd maakte Sektioui er nog 4-2 van, daarbij bleef het dan ook. In de slotfase moest ook Tim de Cler van het veld, de linksback van AZ kwam in botsing met Maduro en was dizzy.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!