Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ bereikt laatste vier UEFA Cup


14 april 2005 - Na PSV heeft ook AZ zich geplaatst voor de halve finales van een Europees toernooi. Het elftal van Co Adriaanse speelde vandaag in de eigen Alkmaarderhout met 1-1 gelijk tegen Villarreal. Door een 2-1 overwinning in Spanje was dit gelijke spel voldoende.


AZ had een wereldstart. Na tien minuten spelen was de eerste de beste kans direct raak. Kenneth Perez bracht AZ op voorsprong, Villarreal moest in het restant van het duel nu twee maal scoren om verlenging af te dwingen. Niet veel later kantelde het duel echter. Barry Opdam pakte na 21 minuten spelen op een domme wijze zijn tweede gele kaart en kon dus inrukken. In het tumult wat volgende trapte Jose Mari na op Barry van Galen. Hierop kon ook de Spaanse aanvaller met een rode kaart vertrekken.

De thuisploeg kwam steeds meer onder druk te staan, de gelijkmaker van Villarreal hing in de lucht maar bleef uit. AZ hield stand en kon met een 1-0 voorsprong gaan rusten en dat was al heel wat. Ook in de tweede helft bleef de druk van Spaanse zijde aan. AZ werd aan alle kanten overlopen, een treffer viel echter maar niet mede door goed optreden van doelman Henk Timmer en verdediger Olaf Lindenbergh. Vlak voor rust moest ook nog eens aanvaller Robin Nelisse met een hamstringblessure naar de kant, Michael Buskermolen kwam in de ploeg.

De druk van AZ hield maar aan, AZ leek er maar niet uit te komen. Een gelijkmaker hing in de lucht. Achttien minuten voor tijd viel dan uiteindelijk ook de 1-1. Lucho was de doelpuntenmaker. In de minuten die volgde bleef Villarreal aanzetten. Riquelme was nog het dichtst bij de 2-1 voor Villarreal. Een vrije trap raakte de binnenkant van de lat. AZ hield stand en mag zich nu gaan opmaken voor de halve finale van de UEFA Cup.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!