Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen deelt in Gelredome gevoelige klap uit


17 april 2005 - De strijd om Europees voetbal wordt met de week spannender. Vitesse, SC Heerenveen en FC Twente strijden om 1 UEFA Cup ticket, wanneer Willem II komende weekend wordt uitgeschakeld in het Amstel Cup toernooi gaat het om twee Europese tickets. Vandaag stond Vitesse - SC Heerenveen op het programma.


Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Vitesse. De thuisploeg keek aan tegen een 1-0 voorsprong door een goal van Matthew Amoah na twintig minuten. De Ghanese spits scoorde in de rebound op een schot van verdediger Jansen. SC Heerenveen toonde veerkracht, uitblinker was invaller Samaras die in de rust in het veld kwam voor de tegenvallende Klaas-Jan Huntelaar.

In de eerste helft was Vitesse heer en meester, Heerenveen kwam er nauwelijks aan te pas en kreeg zelfs geen kansen. In de tweede helft onder aanvoering van Samaras ging het allemaal wat makkelijker voor de Friezen. Het was de Griekse spits die op aangeven van Ugur Yildirim ook de gelijkmaker scoorde na 67 minuten spelen. Enkele minuten later was het Yildirim die zelf de 2-1 scoorde.

Vijf minuten voor tijd werd de verrassing in het Gelredome compleet toen Nilsson de 3-1 maakte. SC Heerenveen komt daarmee op een vijfde plaats. Het heeft twee punten meer dan FC Twente, dat morgen nog in actie komt thuis tegen NEC. Het verschil met Vitesse is eveneens twee punen, maar de Arnhemse pleog heeft evenveel wedstrijden gespeeld als Heerenveen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!