Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV stoot Feyenoord uit Amstel Cup


20 april 2005 - PSV blijft strijden op alle fronten, voor Feyenoord is het seizoen na vanavond definitief ten einde. Feyenoord verloor vanavond in de halve finale van de Amstel Cup na strafschoppen van PSV. Na negentig minuten en later ook nog na twee keer een kwartier verlenging stond het 1-1. DaMarcus Beasley had PSV pas in de laatste minuut van de negentig minuten speeltijd op gelijke hoogte gebracht.


Een flinke domper voor Feyenoord, al weer de derde in een week tijd. Vorig week verloor men woensdag met maar liefst 4-1 van hekkensluiter FC Den Bosch. Zondag gaf men een 2-1 zege op aartsrivaal Ajax in de slotminuten weg en verloor uiteindelijk met 3-2. Vandaag incasseerde men dus in de slotminuut een tegendoelpunt, waarna men uiteindelijk met strafschoppen wordt uigeschakeld.

PSV moest het vanavond stellen zonder coach Guus Hiddink. De oefenmeester gaf zijn assistent Rutten vanavond de leiding. Hiddink was aanwezig bij een competitieduel van AC Milaan, de komende tegenstander van PSV in de Champions League. Vennegoor of Hesselink en Ooijer kwamen niet voor op het wedstrijdformulier vanwege blessures, Cocu en Vogel begonnen op de bank met lichte kwetsuren.

Al na vier minuten spelen had Salomon Kalou zijn team op voorsprong gebracht. De talentvolle aanvaller kopte raak na een vrije trap. Hierop kregen beide teams kansen op een treffer. DaMarcus Beasley was voor PSV tot twee maal toe dichtbij. Bij Feyenoord waren er onder meer kansen voor Salomon Kalou en Dirk Kuijt. Het bleef echter bij een 1-0 voorsprong van Feyenoord.

Die 1-0 bleef op het bord staan in dit boeiende bekerduel. Feyenoord en PSV waren vanavond aardig aan elkaar gewaagd. Een doelpunt van PSV was dan ook verdiend. Invaller Robert maakte opnieuw een betere indruk dan de startende Gerald Sibon. De Braziliaanse aanvaller zorgde in de laatste twintig minuten voor voldoende gevaar in de Feyenoord verdediging. Het was Beasley die vlak voor tijd scoorde. De verdediging kon een geblocked schot van PSV niet wegwerken, Beasley werd vrijgelaten en kon de bal achter Babos tikken.

Verlengen was het logische gevolg in Rotterdam. PSV was in de eerste helft van de verlenging de betere ploeg. Het elftal oogde solide en tikte de bal rustig rond, Feyenoord kwam er zonder kansen weg te geven niet aan te pas. In de tweede helft van de verlenging toonde Feyenoord veerkracht en kreeg enkele kleine kansjes. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Nadat zowel Van Bommel (PSV) als Ono (Feyenoord) de eerste strafschop raakschoten volgden aan beide kanten een misser. De inzet van Farfan werd gestopt door Feyenoord doelman Gabor Babos, het schot van Goor ketste terug via de onderkant van de lat. Hierop scoorden Robert en Lazovic. Ook Park scoorde maar daarna schoot De Graaf hoog over. De vijfde strafschop werd binnengeschoten door Lucius waarmee een finaleplaats werd veiliggesteld.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!