Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Geen UEFA Cup finale voor AZ


5 mei 2005 - Wat was AZ dichtbij de finale van de UEFA Cup. In blessuretijd van de tweede verlenging ging het pas mis voor de mannen van Co Adriaanse. 1 corner, het zou de laatste van het duel zijn, werd binnengekopt door Sporting Lissabon. Zodoende gaat niet AZ naar de finale van de UEFA Cup maar Sporting Lissabon. AZ won het duel vandaag met 3-2 en wordt dus evenals PSV uitgeschakeld op het aantal gescoorde uitdoelpunten.


Ook nu zal het Nederlandse voetbal weer in geheel Europa lof oogsten. Wat hebben we daar eigenlijk aan? Twee Nederlandse ploegen stonden in de halve finale, tot twee maal toe gingen we de boot in in blessuretijd. Desondanks hebben de resultaten wel weer voor meer uitstraling van het Nederlands voetbal gezorgd.

Eigenlijk viel de openingstreffer van AZ veel te vroeg. AZ had vanavond genoeg aan een 1-0 overwinning om door te gaan naar de finale. De 1-0 voor AZ viel echter al na zes minuten. Het was Kenneth Perez die scoorde op aangeven van Sektioui. Logischerwijs kwam AZ hierdoor al snel onder druk. Sporting Lissabon moest nu wel komen. De goal viel uiteindelijk in de blessuretijd van de eerste helft. Een schot van Polga werd verlengd en dus binnengeschoten door die dekselse Liedson. De Braziliaan, topscorer van de Portugese competitie, scoorde daarmee al weer zijn negende treffer dit seizoen in de UEFA Cup. 1-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft ging AZ meer risico nemen en was het opnieuw de betere ploeg. Elf minuten voor tijd kwam men door een treffer van invaller Stein Huysegems opnieuw op voorsprong. Een verlenging werd afgedwongen. In die verlenging liep men zelfs verder uit op Sporting Lissabon. Het was Jaliens in de rebound die de 3-1 binnenschoot, de finale van de UEFA Cup lonkte. In de blessuretijd kreeg Sporting nog een corner. Alles en iedereen van Sporting ging mee, ook doelman Ricardo. Uiteindelijk was het Miguel Garcia die scoorde. Sporting Lissabon ging daarmee dus naar de finale. AZ is uiteschakeld.

Het hele jaar deed AZ mee om de prijzen. AZ staat aan het einde van het seizoen echter met lege handen. Geen kampioenstitel en geen UEFA Cup. Komende zomer kan een leegloop worden verwacht. Elkhattabi en Nelisse zullen zeker vertrekken uit Alkmaar. Mogelijk dat ook aanvoerder Denny Landzaat vertrekt, Real Madrid heeft meer dan gewone belangstellign voor de spelverdeler.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!