Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

RBC wint streekderby van NAC


6 mei 2005 - Het moest vanavond weer een ouderwets avondje NAC worden. Er stond in de streekderby tegen RBC Roosendaal niets meer op het spel en zodoende had het management van NAC besloten een groot aantal acties verzonnen om zo veel mogelijk toeschouwers te trekken. Ruim 12.000 mensen vonden zodoende hun weg naar de derby die nog eens werd verloren ook. RBC won met 2-1.


Het was Ali Boussaboun die op aangeven van Diba de thuisploeg na vijftien minuten spelen op voorsprong had gebracht tegen de nummer vijftien van de Holland Casino Eredivisie. Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong. Binnen het half uur had Hakansson er namelijk al weer 1-1 van gemaakt.

In het restant van het duel kregen zowel NAC als RBC de kansen om op voorsprong te komen. Wat NAC niet lukte, lukte RBC wel. De bezoekers scoorden in de voorlaatste minuut wel en pakte daarmee de drie punten. Het was Fulham-huurling Elvis Hammond die de 2-1 scoorde. Door het resultaat heeft RBC Roosendaal zich officieel veilig gespeeld voor directe degradatie, nacompetitie lijkt de ploeg niet meer te kunnen ontgaan.

Het verschil met de nummer vijftien ADO Den Haag bedraagt vier punten. ADO Den Haag heeft daarnaast ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Theoretisch kan RBC Roosendaal de nacompetitie nog ontlopen, maar in Roosendaal gaat bijna iemand daarvan uit, daarvoor is het verschil nog te groot met nog slechts twee wedstrijden te spelen.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!