Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Fortuna Sittard van ondergang gered


19 mei 2005 - Fortuna Sittard is gered. Door een deal met enkele projectontwikkelaars kan men de achterstallige salarissen en pensioenlasten van de spelers betalen. Ook de langlopende schulden zullen verdwijnen, daarmee lijkt de toekomst van Fortuna Sittard gegarandeerd.


Komende vrijdag zal projectontwikkelaar 3W de achterstallige spelersalarissen gaan betalen, zo heeft Fortuna bevestigd. 3W zal ook instaan voor de belastingschuld van naar verluidt 800.000 euro, daarvoor moet nog wel overeenstemming worden bereikt met de belastingdienst.

Voor de lange termijn zal er een bedrijvenpark worden ontwikkeld rond het stadion van Fortuna Sittard met beperkte detailhandel mogelijkheden. De gemeenteraad moet dit plan nog wel bekrachtigen en dat zou op 28/29 moeten gebeuren. Indien dat ook daadwerkelijk is gebeurd, zal een consortium waaronder ook 3W ruim 7 miljoen euro betalen aan Fortuna Sittard.

In het stadion van Fortuna Sittard zou onder meer een klein casino moeten komen, van Supergame. Het bedrijf zou daarnaast ook de komende jaren shirtsponsor worden. Ook een supermarkt en de brandweer zouden onderdak hebben gevonden in het stadion. De gemeente zou overigens de schuld aan Fortuna willen kwijt schelden wanneer al het bovenstaande wordt gerealiseerd. De 1,8 miljoen euro zou door de extra inkomsten uit belasting vanwege het nieuwe park terug worden verdiend door de gemeente.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!