Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax wint Johan Cruijff Schaal


5 augustus 2005 - Ajax heeft vandaag de tiende editie van de Johan Cruijff Schaal gewonnen. In de Amsterdam Arena werd de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen, PSV, met 2-1 verslagen. Ajax kreeg het gehele duel van PSV het initiatief. Ondanks een 1-0 achterstand kon het team van Danny Blind zich herpakken en aan de zijde van uitblinker Nourdin Boukhari de Johan Cruijff Schaal winnen.


Ajax kreeg vanavond het initiatief. De Amsterdammers hadden het overgrote deel van de wedstrijd balbezit. De eerste grote kans, in het overigens povere duel, was dan ook van Ajax. Steven Pienaar kwam echter net een schoenlengte te kort. Iets later was ook Boukhari die voor de linkshalfpositie de voorkeur had gekregen boven Wesley Sneijder de kans te scoren

Echter ook voor PSV was er een grote kans waar te nemenEen steekpass van Theo Lucius bracht Farfan in het zestien meter gebied van Ajax in stelling. De aanvaller was echter niet zorgvuldig en kon zodoende Jan Vennegoor of Hesselink niet bereiken.

De ruststand van het duel was dan ook 0-0. Lang zou het daar niet bij blijven. Vijf minuten na de rust was het namelijk Wilfred Bouma die de score opende. Uit een scrimmage die volgde na een corner trof de centrale verdediger raak. PSV bewees daarmee de zakelijkheid van het spel nog altijd niet te zijn verleerd. Vorig seizoen kon PSV zo'n marge nog vasthouden, vandaag tegen Ajax bleek dat niet het geval.

Twintig minuten voor tijd werd een doelpunt van Nigel de Jong nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het raak. Nourdin Boukhari verraste PSV doelman Gomes door direct op goal te schieten in plaats van een voorzet te geven op bijvoorbeeld de inlopende Nigel de Jong. Boukhari was sowieso al bezig aan een goed duel, dat onderstreepte hij nog eens door niet veel later in een een-twee met Babel zijn jonge teamgenoot te laten scoren.

Ajax hield in de slotfase van het duel stand en won daarmee de Johan Cruijff Schaal. Na het tegenvallende spel op het eigen Amsterdam Tournament kon Ajax vandaag wat meer laten zien. Het betekende voor Danny Blind zijn eerste prijs als hoofdtrainer van Ajax.

De nieuwste shirt van Ajax en PSV nu in de VoetbalPlus.nl ShopVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!