Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Matige generale Ajax in aanloop voorronde CL


20 augustus 2005 - Ajax heeft vandaag in Roosendaal een moeizame zege geboekt op RBC Roosendaal. De Amsterdammers wonnen met 2-0, beide treffers vielen pas in de tweede helft. Het defensieve blok wat RBC had opgeworpen bleek goed uite te pakken. De thuisploeg moest het stellen zonder een groot aantal spelers, de gehele bank van RBC bestond uit spelers uit de A-jeugd.


Ajax had vandaag natuurlijk het veldoverwicht. RBC had een defensief blok opgeworpen en liet Ajax voetballen tot aan het zestien meter gebied. Het centrale duo van RBC, Ebbinge en Genk-huurling Roumani, die zijn debuut maakte, oogden vandaag sterk en zorgden voor een 0-0 ruststand.

De bezoekers wisten namelijk nauwelijks door het blok heen te breken. Er konden een aantal afstandsschoten worden genoteerd van de Amsterdammers. Aan Roosendaalse zijde was er aanvallend weinig waar te nemen. Donny de Groot en Ali Elkhattabi werken vooral hard mee om de 0-0 stand te behouden. Elkhattabi was het duel gestart met pijnstillers, na een bezoek gisteren aan de tandarts.

Ook na rust kon Ajax de defensieve weerstand breken. Uiteindelijk moest er een buitenspelsituatie van Marcus Rosenberg aan te pas komen om Ajax tot scoren te brengen. De Zweedse aanvaller kreeg de bal in buitenspelpositie. Rosenberg gaf hierop de bal aan de inlopende Pienaar die Ajax na 59 minuten spelen op 1-0 bracht.

RBC Roosendaal probeerde ook na de 1-0 de schade beperkt te houden, in de slotfase probeerde men uiteindelijk nog aan aanvallen te denken. Uit een van de spaarzame aanvallen counterde Ajax echter naar de 2-0. Het was Rosenberg die vijf minuten voor tijd op aangeven van Hatem Trabelsi de 2-0 scoorde.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!