Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord winnaar Rotterdamse derby


21 augustus 2005 - Feyenoord heeft vandaag op het Kasteel de Rotterdamse derby met Sparta gewonnen. Het werd 3-1 in het voordeel van de Rotterdammers. Verrassend genoeg keek Feyenoord in de eerste helft nog tegen een achterstand aan, Sparta was het duel veel beter begonnen. Vlak voor rust zorgde Kuijt voor de gelijkmaker en in de tweede helft liep Feyenoord makkelijk voorbij Sparta.


Sparta liet Feyenoord voetballen. Feyenoord oogde slordig en kende veel balbezit. Grote kansen kregen de bezoekers ook al niet. De eerste de beste grote mogelijkheid van Sparta was meteen raak. Ricky van den Bergh schoot de bal op een fantastische wijze achter de totaal kansloze Patrick Lodewijks. De opkomende Van den Bergh kreeg de bal in de loop mee en schoot direct vanuit buiten het zestien meter gebied hard binnen.

Na de 1-0 was Feyenoord de weg al helemaal kwijt. Er werd nog meer onnodig balbezit geleden. Feyenoord coach Erwin Koeman besloot uiteindelijk zelfs de licht geblesseerde Tim Vincken in het veld te brengen voor de matig spelende Ferne Snoyl. Feyenoord ging dus aanvallender spelen. In de slotminuut van de eerste helft was een gelukkig schot van Dirk Kuijt raak. Hiermee had Feyenoord weer de aansluiting gevonden voor de tweede helft.

In de tweede helft was er een heel ander Feyenoord te zien. Het elftal kende weinig moeite met Sparta en liep in korte tijd uit naar een 3-1 voorsprong. Pardo ('53) en Ghaly ('57) waren de doelpuntenmakers. In het restant van het duel geloofde Feyenoord het allemaal wel. Er waren nog een groot aantal kansen te noteren, maar verdere doelpunten bleven uit. Een kwartier voor tijd moest Vincken worden vervangen, de talentvolle aanvaller kon niet langer met zijn lichte hamstringblessure. Pascal Bosschaart was zijn vervanger.

Feyenoord schrijft de Rotterdamse derby op z'n naam. Na twee duels heeft Feyenoord nog de volle buit. De eerste helft van Feyenoord zijde was echter zeer teleurstellend. Volgende week zondag wacht de klassieker tegen Ajax in Amsterdam.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!