Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax naar groepsfase Champions League


24 augustus 2005 - Ajax heeft zich vandaag ten koste van Brondby geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na een 2-2 gelijkspel in Denemarken twee weken geleden, won het elftal vandaag in eigen huis met 3-1 van het elftal van Laudrup. Bij rust had Brondby nog een 1-0 voorsprong door een treffer van ex-Feyenoorder Johan Elmander. In de tweede helft scoorde invaller Wesley Sneijer tweemaal.


Het spel was allerminst groots. Opnieuw liet Ajax, zoals eerder in Denemarken afbluffen op het gebied van inzet. Brondby wist dat men technisch de mindere zou zijn, maar compenseerde dat met een flinke dosis vechtlust. Nadat Elmander een eerdere inzet nog van de doellijn zag worden gehaald door Trabelsi was het in de slotminuut van de eerste helft wel raak. De voormalig aanvaller van Feyenoord en NAC Breda scoorde de 1-0.

In de tweede helft stelde Ajax orde op zaken, ook al was het spel nog niet om over naar huis te schrijven. Vijf minuten na rust had Ryan Babel de stand al op 1-1 gebracht. Het mag een wonder genoemd worden dat Babel na rust nog in het veld stond. De nog altijd pas 18 jarige aanvaller had in de eerste helft nauwelijks iets laten zien, maar bewees met zijn goal onberekenbaar te zijn.

In de laatste tien minuten van het duel liep Ajax uiteindelijk uit naar een 3-1 overwinning. Invaller Wesley Sneijder nam beide goals voor zijn rekening. Door de overwinning stroomt Ajax door naar de beste 32 clubs van Europa. Ajax is evenals PSV ingedeeld in Pot 2, waardoor op basis van eerdere resultaten in ieder geval twee mindere teams in de poule worden geloot. Daarnaast ontloopt men Chelsea en Juventus die ook tot Pot 2 behoren.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!