Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Piet Schrijvers over TsjechiŽ - Nederland


9 oktober 2005 - Piet Schrijvers geeft exclusief voor VoetbalPlus.nl weer zijn mening over een interland van Oranje. Natuurlijk let de voormalig doelman van onder meer het Nederlands Elftal en Ajax nadrukkelijk op de keepers. Gisteravond waren dat er twee van formaat: Edwin van der Sar en Petr Cech.


De column
Nederland wint in Praag met 0-2 van TsjechiŽ. De ommekeer kwam eigenlijk na 28 minuten toen Edwin van der Sar de strafschop van Rosicky stopte en Nederland enkele minuten later op de 0-1 voorsprong kwam door Rafael van der Vaart.

Edwin van der Sar werd de held in Praag, niet alleen omdat hij op het cruciale moment een strafschop stopte, maar ook door de andere reddingen die hij moest maken. De verdediging van Oranje was niet zo hecht als in de vorige wedstrijden, vooral Boulahrouz had veel moeite met Baros. Oranje kwam redelijk uit de startblokken, met enkele schoten van o.a. Robben.

Na een kwartiertje nam TsjechiŽ het spel over, eigenlijk meer counterend. Na al twee keer door het oog van de naald te zijn gegaan, Baros twee keer naar de grond, werd de derde keer bestraft met een strafschop. Rosicky was de aangewezen persoon, maar moest eerst nog wachten op het fluitje van de referee, hij schoot met zijn rechterbeen in de rechterhoek van Edwin die de bal stopte door de bal uit het doel te tikken. Een opsteker van jewelste en zeker toen er snel gescoord werd door een uitgespeelde aanval, opgezet door Boulahrouz, Landzaat, Van der Vaart die een goede combinatie aanging met Robben, die de bal weer terug legde op Van der Vaart die goed afrondde.

TsjechiŽ was even de kluts kwijt en daar kon Oranje goed van profiteren. Opdam kopte in de 38ímin de 0-2 binnen uit een goed genomen hoekschop ban links. Cech twijfelde met uitkomen en stapte weer terug, Opdam kwam hoog in de lucht bij de 2e paal en kopte tegendraads uitstekend in. Nederland kwam toch weer even onder druk te staan, maar de verdediging kon het onder aanvoering van Edwin van der Sar wel klaren.

In de 2e helft kwam er meer druk van TsjechiŽ en speelde Oranje wat nonchalant, maar er kwam voor de aanvallers wel wat meer ruimte. TsjechiŽ wisselde al snel om zodoende wat meer grip op het spel te krijgen, maar Oranje hield stand. Beter gezegd kwamen er toch wat mogelijkheden voor Oranje, met wat meer finesse hadden ze er nog wel 2 of 3 bij kunnen maken. De mogelijkheden voor TsjechiŽ waren niet bijster groot en bij de mogelijkheden stuitten ze op Van der Sar en de zijne, waar ook Vlaar zijn debuut mocht maken door in de 57ímin Boulahrouz mocht vervangen en dit uitermate goed deed.

Nederland heeft zich geplaatst voor het WK in Duitsland met een jeugdige maar enthousiaste groep, met enkele goedwillende oudgediende. Met deze mix van routine en jeugdig elan kan Nederland met een gerust hart uitkijken naar de zomer van 2006.

Tot de volgende keer met een stukje over de wedstrijd tegen MacedoniŽ.

Piet SchrijversVoeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!