Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Werkgroep zoekt alternatief voor clubs die playoffs missen


18 oktober 2005 - De trainers Robert Maaskant (Willem II) en Adrie Koster (RKC Waalwijk) nemen zitting in een werkgroep van de Coaches Betaald Voetbal (CBV) om te onderzoeken wat er te doen valt voor clubs die aan het einde van het seizoen naast de play-offs grijpen. Deze werkgroep is zowel bedoeld voor de eredivisie als ook de eerste divisie.


Aan de play-offs in de eredivisie doen de nummers 2 tot en met 9 mee. De nummers 16 en 17 spelen samen met acht clubs uit de eerste divisie om promotie en degradatie. Inclusief de kampioenen van beide competities zouden 20 van de 38 clubs al begin april klaar zijn.

Zorg voor de coaches is dat de spelers een te lange tijd stil zitten. In het meest ongunstige geval zelfs drie maanden. Maaskant in dagblad De Gelderlander: " Of wat te denken van clubs die veel spelers met aflopende contracten hebben. Dan moet je dus al in april definitief weten of je met ze verder wilt of niet. En zij kunnen zich niet in de kijker spelen.

Het CBV is niet alleen een vakbond voor trainers", vervolgt Maaskant. " Wij stellen ons ook ten doel om het voetbal te verbeteren. Een deadline voor een kant en klaar plan is er niet, maar we hebben onszelf wel een bepaalde druk opgelegd. In januari worden vaak al oefenwedstrijden voor na het seizoen en vakanties vastgelegd, dus daar moeten we rekening mee houden." Omdat ze nog niet bijeen zijn gekomen, wil Maaskant nog geen mogelijke oplossingen aandragen. Hij komt wel met een voorzetje: de clubs die buiten de play- offs vallen, spelen een paar duels met als inzet één of meerdere ronden vrijstelling in het bekertoernooi. " We gaan er serieus werk van maken", stelt Koster. "Het moet in ieder geval geen bezigheidstherapie worden."Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!